Tuomioja veti pisteet kotiin

Tämän päivän Ilta-Sanomien verkkoversion mukaan Suomen ulkoministeri Erkki Tuomioja olisi ”joutunut” kiivaaseen sananvaihtoon Yhdysvaltojen ulkoministeri Condoleezza Ricen kanssa Yhdysvaltojen ja EU:n 25 ulkoministerin kokouksessa New Yorkissa 22. syyskuuta.

Tsunami-keississä ryvettynyt Tuomioja otti rohkeasti esille asian, josta monet muut eivät uskalla hiiskuakaan. Hän tivasi Ricelta vastauksia CIA:n vankilentoihin ja terroristien kidutuksiin. Erkki oli vielä lopuksi heittänyt ärtyneelle suurvallan dirikalle pieniä vinkkejä terrorismitaisteluun.

– Terrorismia vastaan pitää taistella, mutta meidän pitäisi tehdä sitä niin, ettei se synnytä lisää terrorismia tulevaisuudessa. Etkö ymmärrä, tämänhetkiset terroristit ovat myös huomisen terroristeja, opasti Tuomioja Ricea Ilta-Sanomien mukaan.

Kunnioitettavaa suoraselkäisyyttä pienen pohjoisen maan ulkoministeriltä. Aivan sama vaikka Haloselta menisi ohi suun kymmenen kutsua Valkoiseen taloon kommenttien takia. Pääasia, että Suomi on maa, joka uskaltaa ottaa asian esille. Samanlaista kehitystä on ollut viime päivinä havaittavissa myös Venäjän murhien suhteen. Hyvä Suomi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *