Valintani presidentiksi on Alexander Stubb – yhdistävä tekijä

Tänään tehdään historiaa, kun Suomelle valitaan uusi presidentti. Suomella menee varmasti hyvin voitti kumpi tahansa, mutta Alexander Stubb on näistä kahdesta minun valintani presidentiksi.

Kaikista näiden vaalien ehdokkaista professori Stubb on ainoa, jolla on kokemusta pääministerinä toimimisesta. Hän tuntee kansainväliset päättäjät ja hänet tunnetaan maailmalla. Ulko- ja turvallisuuspolitiikan lisäksi presidentti toimii keulahahmona myös Suomelle ja suomalaiselle elinkeinoelämälle. Valmiiksi hyvät ulkosuhteet ja positiivinen asenne ovat eduksi tässä työssä.

Kaikki tekevät virheitä, mutta vain toinen kahdesta ehdokkaasta on avoimesti myöntänyt tekemänsä virheet ja käsitellyt niitä julkisesti. Se on tärkeä ominaisuus kansakunnan arvojohtajalta. Lisäksi Stubbin osaaminen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta on vertaansa vailla kahdesta kärkiehdokkaasta. Se jos mikä on presidentin tehtävien keskiössä.

Kulunut vaalikampanja on osoittanut, että Stubb on johdonmukaisesti lähestynyt muita ehdokkaita positiivisen kautta. Paneelien niin sanotuissa kaksintaisteluissa hän on jättänyt kritiikin väliin ja keskustellut mieluummin kilpakumppaninsa kanssa siitä miten asioita voi ratkaista yhdessä. Hän on yhdistävä tekijä.

Valintani presidentiksi on Alexander Stubb.

#alex24

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *