Suomen etu edellä. Träskbäck. – vaaliteemat eurovaaleissa 2024

Kokoomuksen puoluevaltuusto valitsi kuusi kokoomuksen ehdokasta ensi kesän europarlamentin vaaleihin. Olen yksi heistä. Kiitos luottamuksesta.

Miksi ehdolle? Valtaosa suomalaisia koskevasta lainsäädännöstä tulee eduskuntaan EU-parlamentista, jolla on erittäin suuri merkitys jokaisen suomalaisen arkeen. Näin ollen äänestäminen eurovaaleissa vaikuttaa myös sinunkin arkeesi. Haluan olla vaikuttamassa siellä missä se on tehokkainta, ja EU-parlamentti on siihen oikea paikka. Pitkä kokemus yrittäjyydestä on varmasti Euroopan parlamentissa eduksi. Kun puolue pyysi minua ehdolle, oli vastaus selvä. Silloin mennään, kun isänmaa kutsuu.

Suomen etu edellä. Träskbäck.

Yrittäjyys ja talous. Suomen etujen valvonta etusijalle. Jäsenvaltioiden on kannettava vastuu taloudestaan ilman uutta yhteisvelkaa. Suomen saantoa tukirahoista lisättävä kaikilla sektoreilla, erityisesti liikenneverkostossa ja TKI-investoinneissa. Valtion täytyy tukea yrityksiä EU-tukirahojen hakuprosesseissa. Työn ja yrittäjyyden sääntelyä ja byrokratiaa vähennettävä sekä kannustimia investointeihin ja innovaatioihin lisättävä. Kaivannoisten suomalaista jalostusarvoa on lisättävä, jotta malmien arvosta suurempi osuus jää Suomeen. EU tarvitsee nyt yhtenäisyyttä kilpailussa maailman talousmahtien kanssa.

Turvallisuus. Euroopan unionin ulkorajoja puolustettava ja unionin sisäiseen turvallisuuteen panostettava. Suomen geopoliittinen erityisasema otettava huomioon turvallisuuspolitiikassa. Unionin omavaraisuutta on lisättävä ruoantuotannon, energian ja kriittisten mineraalien osalta. Puolustusteollisuuden hankintoja tulee keskittää unionin sisämarkkinoille ja Suomen puolustusklusteriin. Lyijyhaulien kieltoon tulee neuvotella poikkeuksia vähintään reserviläistoimintaan ja ampumaradoille. Tietoturvaan ja kyberuhkien torjuntaan on panostettava. Komission esitys viestinnän salauksen kiellosta kaadettava. Naton arktinen tukikohta tulee pyrkiä saamaan Suomeen. Ukrainan tukemista täytyy jatkaa, koska se taistelee kaikkien sivistyneiden valtioiden puolesta.

Maa- ja metsätalous. Suomen voitava päättää itse maa- ja metsätalouspolitiikasta. Unionin tulee pitäytyä ylätason päätöksissä. Ruokavarmuuteen panostettava osana huoltovarmuutta. Elintarvikkeiden tuotantoketju turvattava ja tuottajien toimintaedellytyksiä parannettava. Suomen erityisasema huomioitava kasvukauden, suurpetojen kannanhoidon ja metsien hiilinielujen osalta. Läheisyysperiaatetta täytyy korostaa, eli päätökset tehdä mahdollisimman lähellä kansalaisia. Metsäkatoasetukseen ja ennallistamisasetukseen on neuvoteltava Suomelle kansallisia poikkeuksia. Unionin lainsäädäntöön tulee vaikuttaa nykyistä aikaisemmassa vaiheessa ongelmien välttämiseksi.

Tervetuloa mukaan vaalitiimiini!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *