Suomen päätettävä omista metsistään

Suomen täytyy saada itse päättää metsistään. Euroopan unioni pyrkii aktiivisesti saamaan suomalaiset metsät päätösvaltaansa, eikä se ole metsien ja metsänomistajien etu. Nyt on aika viheltää peli poikki. Unionin tulee pitäytyä päätöksissään ainoastaan ylätasolla, sillä jäsenvaltioiden tulee saada itse päättää miten omia metsiään hoitavat.

On ymmärrettävää, että muut jäsenmaat haluavat hyötyä Suomen hyvin hoidetuista metsistä ja niiden huomattavista hiilinieluista, mutta sellaiseen meidän ei tule suostua. Kansallisten etujemme valvonnan on oltava keskeisessä roolissa.

Nyt Suomen kansallisen päätöksenteon puolesta tarvitaan vahvaa vaikuttamista EU-parlamentissa, valiokunnissa ja muissa unionin toimielimissä. Maamme kansalliset erityispiirteet täytyy huomioida kaikessa päätöksenteossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *