iPhone julkistettiin – kiistaa luvassa?

Kauan odotettu iPhone on nyt siis julkistettu, mutta julkistajana ei ollut odotettu Apple, vaan yllättäen Linksys. Yhtiö julkaisi nimittäin juuri iPhone -nimisen voip-käyttöön tarkoitetun puhelinten tuoteperheen. Nyt maailmalla mietitään kuumeisesti, mikä tulee olemaan Applen iPuhelimen tuotenimi. Itse veikkaan Applen puhelimen olevan myös iPhone, ja Linksysin joutuvan maksamaan korvauksia nimen käytöstä Applelle.

Aiheen tiimoilta voi olla tulossa vielä kiistaa oikeusistuimissa, varsinkin jos Linksysin laitteet tulevat myyntiin myös EU-alueella. Tietojeni mukaan Apple on nimittäin rekisteröinyt ”iPhone” -merkin tavaramerkikseen jo vuonna 2002, eli sillä on yksinoikeus käyttää iPhone -nimeä esimerkiksi tietokoneissa, viestinnässä (sis. puhelimet) ja tietotekniikassa. Tavaramerkin on rekisteröinyt Apple Computer Inc, 1 Infinite Loop, MS:3TM, 95014-2084 Cupertino, UNITED STATES.

Jos Linksysin tuoteperhe tulee myyntiin myös Euroopassa, eikä osapuolilla ole nimen käyttöoikeudesta sopimusta, tullaan pian mahdollisesti näkemään miljoonaluokan korvausvaatimuksia ja tiukkaa vääntöä leivättömän pöydän ääressä. Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *