Miehet tarvitsevat tasa-arvoa ja isänpäivää

JULKAISTU 5.11.2017. Hyväkin ideologia muuttuu huonoksi, kun se paisuu yli äyräidensä ja alkaa syömään itse itseään. Näin on nyt käymässä tasa-arvolle ja sukupuolineutraaliudelle, joiden ytimessä on yhä edelleen erittäin kannatettava ajatusmaailma. Tasa-arvon ja sukupuolineutraaliuden julistaminen lähti käsistä, kun ylilyönnit lähtivät käsistä välittämättä terveestä järjestä ja suomalaisten enemmistön ajatuksista.

Yleisradion toimittaja tiedusteli äskettäin aamuohjelmassa miksei Tuntematon sotilas -elokuvassa nähty enempää naisia rintamalla. Nimenomaan näin ohjelmassa kysyttiin ja nimenomaan tuohon kysymykseen elokuvan ohjaaja Aku Louhimies vastasi. Sitä eivät jälkikäteen mediassa esitetyt seliselitykset muuta mihinkään. Ohjaaja Louhimies vastasi kysymykseen, että hän halusi tehdä totuudenmukaisen elokuvan. Tietenkin. Historia on historiaa, eikä rintamalle voida jälkikäteen marssittaa naissotilaita, joita siellä ei alunperin ollut. Tasa-arvon nimissä ei voida muuttaa historiaa.

Tasa-arvon ja sukupuolineutraaliuden julistamisen huippu ei kuitenkaan ollut siinä. Ne koettiin vasta, kun isänpäivä muutettiin parissa helsinkiläisessä päiväkodissa läheisen päiväksi. Se oli ideologian kehityksen käännekohta, joka teki ainoastaan hallaa muuten hyville ajatuksille. Viimeistään tuolloin kehityssuunta nimittäin kääntyi itseään vastaan ja enemmistön vastareaktio oli väistämätön. Erityisen hataria olivat perustelut, joiden mukaan isänpäivän nimitys piti vaihtaa, koska kaikilla lapsilla ei ole isää ja koska Suomessa on myös naispareja vanhempina. Ja koska joillekin lapsille voi tulla paha mieli, jos isänpäiväkorttia ei voikaan antaa omalle isälle tai äitienpäiväkorttia omalle äidille. Jokainen argumentti kumisi ideologista onttouttaan.

Avioerojen, vapautuneen seksuaalisen ilmapiirin ja uusperheiden aikakaudella Suomessa on rajaton määrä erilaisia perheitä. Valtaosa perheistä on niin sanotusti tavallisia, mutta osassa perheitä vanhemmat ovat homoseksuaaleja, monissa perheissä biologinen isä ei ole esimerkiksi avioeron vuoksi enää vuosiin asunut yhdessä lasten kanssa ja monissa perheissä isä joutuu esimerkiksi työnsä vuoksi asumaan poissa perheen luota – myös isänpäivänä. Jokaisella lapsella on kuitenkin biologinen isä.

Aivan jokaisella.

On törkeää miesten ja isien aseman alentamista vaihtaa isänpäivän nimitys päiväkodeissa sukupuolineutraaliksi. Se on paitsi lapsellisen naiivia myös kaikkea muuta kuin tasa-arvoista. Se on yksinkertaisesti isien ja miesten dissaamista. Aivan kuin isät eivät ansaitsisi omaa juhlapäiväänsä, vaikka viime vuosina juuri isien rooli perheissä on kasvanut merkittävästi ja vaikka yhteiskunta pyrkii tällä hetkellä saamaan isän esimerkiksi hoitovapaille aikaisempaa useammin.

Asiaan liittyvässä julkisessa keskustelussa on esitetty väitteitä, että päiväkodeissa ei olisi lopetettu isänpäivän viettämistä. Juuri siitä on kuitenkin kyse. Aiemmin päiväkodeissa vietettiin nimenomaan isänpäivää ja juotiin isänpäiväkahvit, mutta nyt jo kymmenissä päiväkodeissa isänpäivän vietto on lopetettu – siis lopetettu – ja tilalle on vaihdettu läheisen päivän kahvit sekä läheisen päivän viettäminen ja läheisen päivän korttien tekeminen. Eikä vain Helsingissä, sillä ilmiö on levinnyt muutamassa päivässä monille muillekin paikkakunnille. Tässä mennään tuttuun tapaan vähemmistön ehdoilla ja perinteitä vastaan. Tuhannet lapset ovat odottaneet innolla isänpäivän viettämistä päiväkodissa, mutta nyt he joutuvat pettymään, kun isänpäivä onkin päiväkodeissa käytännössä peruttu.

Suomessa ihmiset saavat nykyisin vaihtaa tai korjata sukupuoltaan, homot ja lesbot voivat solmia avioliiton ja tulevaisuudessa he voivat myös adoptoida lapsia. Tämä kehitys on ollut mielestäni positiivista. Silti miehet ovat edelleen miehiä, naiset naisia, pojat poikia ja tytöt tyttöjä. Isänpäivä on isien päivä ja äitienpäivä on äitien päivä. Samaa mieltä asiasta on myös lapsiasiavaltuutettu, joka on jo vedonnut julkisesti päiväkoteihin isänpäivän säilyttämisen puolesta. Hänen mukaansa lapsia ei pidä aliarvioida isänpäivän mitätöinnillä, koska lapsia ei tarvitse suojella pettymyksiltä. Pettymykset kun ovat olennainen osa normaalia elämää. Pumpulissa varttuneista lapsista ei voi tulla tasapainoisia aikuisia, sillä viimeistään teini-iässä pumpulihöttö katoaa ympäriltä ja karu todellisuus iskee päin kasvoja.

Suomen alati kasvavassa kukkahattujen joukossa näyttää olevan todellisuudesta vieraantuneita ihmisiä, jolle muutamien valtavirrasta poikkeavien kansalaisen pahastumisen välttäminen on suurempi ongelma kuin enemmistön oikeuksien ja perinteiden vaaliminen. Parin päiväkodin odottamaton päätös olisi ollut irrallisena sivuseikka, mutta yhtenä osana nykyistä tasa-arvon ja sukupuolineutraliteetin kehityssuuntaa noiden päätösten rooli oli kuitenkin merkittävä. Varsinkin jos ilmiö alkaa levitä. Nykyinen kehityssuunta, jossa Suomea yritetään muuttaa ainoastaan vähemmistöjen ehdoilla toimivaksi yhteiskunnaksi, on todella huolestuttava.

Jos Suomessa oikeasti ajettaisiin sukupuolten välistä tasa-arvoa, niin aivopierut jätettäisiin sikseen ja keskityttäisiin olennaiseen. Tasa-arvon ajamisen voisi aloittaa esimerkiksi siitä, että isänpäivästä tehtäisiin viimein liputuspäivä äitienpäivän tapaan. Äitienpäivänä nostetaan liput salkoihin kautta maan, mutta isejä ja isien ponnisteluja perheidensä eteen ei vieläkään kunnioiteta liputuksella. Kukkahatuille olisi monia oikeitakin barrikadeille nousemisen syitä, jos he haluaisivat ajaa molempien sukupuolten tasa-arvoa.

Näyttää kuitenkin siltä, että miesten oikeudet ovat heidän tasa-arvossaan toisarvoisia.

6 vastausta artikkeliin “Miehet tarvitsevat tasa-arvoa ja isänpäivää”

 1. Suora lainaus uutisesta. ”Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen (kok.) ihmettelee somessa uutisesta syntynyttä harmitusta. Hän korostaa, että läheisenpäivän vietosta ei ole tehty kaupungin johdon puolelta mitään yleistä linjausta, vaan kyse on kahdesta päiväkodista. Hän kuuli asiasta ensi kertaa tällä viikolla. Pakarisen mukaan useimmat asiat pystytään parhaiten päättämään päiväkodin tasolla ja tämä on yksi niistä.”

 2. Kiitos, kiitos, kiitos tästä järkevästä puheesta, jonka allekirjoitan jokaista pilkkua ja pistettä myöten. Miten monet haukut olenkaan saanut, kun olen yrittänyt tästä asiasta puhua ja mien kovasti minua sapettakaan, kun mennään tekemään luonnollisista asioita luonnottomia ja iänikuisista asioita/totuuksista yritetään väen väkisin vääntää jotain tokutonta soopaa. En voi käyttää niin voimakkaita sanoja,joita päässäni tästä puhuessani liikkuu. Tarttukaa hyvät samoin ajattelevat tähän aloitteeseen, ottakaa hattu kauniisiin kätsösiinne ja lähtekää joukolla mukaan vastustamaan tämän järjettömyyden etenemistä.

 3. Kaiken näköistä pelleijyä selvällä asialla homojen ja lespojen toitotuksia tämä maa on mennyt jo liianpitkään kaiken näköisten valittajien elämän mukaan homojen,lespojen,saameleisten sotahullujen,natohullujen,rikkaitten ja kaikenlaisten muitten valittajien maa tulllut tästä ISÄNMAASTA

 4. Kyllä mun ( ja todella monen muunkin tuttavani) mielipide sukupuolineutraalista ajattelusta on lähinnä sellainen epätoivon sekainen ” voi voi”….. Että eikö tässä maassa ole isompia asioita ratkottavaksi?? Onko pakko tarttua näin tosissaan jonkun mielensäpahoittajan pulmaan ja tehdä siitä koko kansan pakkopullaa??? Tosiasiahan on, että maailmassa on, ja tulee aina olemaan tyttöjä ja poikia. Miehiä ja naisia. Onneksi.

 5. Pilkahti esiin tuossa jutussa se, että kaikilla ei ole isää – näinhän se on ja tulee olemaan. Pahaa mieltä siitä voi tulla isänpäivänä.

  Mietin vain, että poikani äiti menehtyi jokunen vuosi sitten. Useita äitien päiviä on mennyt ja poikani on ne viettänyt sängyssä itkien ja äidin valokuva kainalossa. Pahamieli on ollut ja juuri äitienpäivä on nostanut tunteet pintaan.
  Viime keväänä oli äitienpäivä erilainen, hän ei surrut kokopäivää sängyssä – aika parantaa haavoja. Eipä ole tullut mieleeni esittää äitienpäivän nimen muuttamista sukupuolineutraaliksi.
  Oma äitini on elossa ja muistan hän myös äitienpäivänä.

 6. No voi voi tuliko jollekkin paha mieli, tässä on entinen isä puoli joka oli avoliitossa 9 vuotta siinä mukana 5 v ns bonus tyttö sekä jo aikuiset tyttö ja poika sekä tytön koira joka tuli viikonloppu hoitoon neljäksi vuodeksi.heistä huolehdin niin että mitään ei heiltä puutu eivätkä heidän tarvitse jännittää riittääkö taloudessa varallisuus ym.
  Hommasin auton nais ystävälleni jotta helpottaa hänen elämää ja maksoin kaikki kulut pesin perheen pyykit kun nais ystävällä töissä kiirettä siivosin kodin koska nais ystävällä kiire töissä huolehdin tytön harrastuksiin liittyvät kustannukset kun nais ystävällä huono palkka piti päästä kesällä Tahkolle ja talvella viiden tähden hotelleihin lomille etelään tietenkin kun muutkin ystävä perheet niin tekivät, pidin suht korkean elintason lähes yksin koko perheelle yksityisyrittäjänä 12-16 tunnin työpäiviä repien heiltä ei puuttunut mitään se oli minulle kunnia asia ainoa mitä toivoin ja sen ääneen sanoin monet kerrat syntymäpäivänäni haluan perinteisen mansikkakakun en muuta tavaraa on riittämiin no sitä ei tullut kuin alkuaikoina ????sitten vain loppui voimat kun en jaksanut enään ero tuli . Saivat ottaa mitä halusivat kodistani mukaansa sekä annoin pesämunan että tytöllä olisi uusi koti jossa viihtyisi koska oli tullut murrosikään ja halusin minimoida kaiken niin että ei saa traumoja ym
  Nyt kait olen kusipää kun en jaksanut kukaan heistä joiden eteen revin ja huolehdin heistä ei pidä mitään yhteyttä tai sanoisi edes kiitos.
  Meitä on paljon joille ei ole äitienpäivää tai isänpäivää eikä se meitä harmita tai tekisi meistä jotenkin tärkeämpiä ja parempia ihmisiä saatikas että pitäisi lippu salkoon nostaa meille riittää että joskus joku ottaisi kädestä kiinni ja sanoisi kiitos.
  Tätä voisi ne pari päiväkodin kukkahattu tätiä kanssa miettiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *