Ihmiskunnan suurin puhallus käynnissä

Nyt on kaikille viimein selvää, että Fortumin sähköverkkojen myynti Carunan sijoittajille oli karmaiseva virhe. Tämä oli toki monilla tiedossa jo kolme vuotta sitten, kun asiaa vasta suunniteltiin. Suomalaiset maksavat nyt tästä taikatempusta kovan hinnan monin eri tavoin, kuten hintojen räjähdysmäisenä nousuna ja verotulojen katoamisena maailman ääriin.

Edelleen on kuitenkin vireillä ihmiskunnan suurin huijaus, TTIP-sopimus, jonka toteutuminen voidaan vielä estää. Pääministeri Alexander Stubb on painostanut toimittajia kirjoittamaan TTIP-sopimuksesta positiivisesti. Jos Suomi ja muut EU-maat menevät hyväksymään tämän sopimuksen, ovat Carunan hinnankorotukset sen tuomiin ongelmiin verrattuna kuin pieru Saharassa.

Monet suomalaiset asioista tietämättömät ovat väittäneet varsinkin some-keskusteluissa, että todellista vaaraa TTIP-sopimuksesta ei olisi, ja että kyseessä olisi win-win Suomelle ja Yhdysvalloille. Jokainen lukutaitoinen kuitenkin tietää miten asia todellisuudessa on. TTIP-sopimuksen kaltaiset sopimukset ovat saattaneet lukuisia maita vakaviin ongelmiin, kun valta on siirtynyt demokraattisesti valituilta parlamenteilta amerikkalaisten yritysten lakimiehille, jotka panevat isotkin maat polvilleen miljardivaatimuksillaan.

Puhdas vesi tulee olemaan maailmassa lähitulevaisuudessa arvokkaampaa kuin öljy, joten Suomen maaperässä ja järvissä odottaa satojen miljardien eurojen arvoinen omaisuus. Mikäli TTIP hyväksytään, voi Suomi sanoa hyvästit maamme ylivoimaisesti arvokkaimmalle luonnonvaralle, joka siirtyy nopeasti Nestlen ja muiden monikansallisten jättiyritysten omaisuudeksi. Joku asioista tietämätön voi pitää tätä foliohattuiluna, mutta heidän kannattaisi lukea enemmän ja luulla vähemmän. Menossa on ihmiskunnan suurin puhallus.

Monilla Facebook-seinillä käytiin kolme vuotta sitten keskusteluja Suomen sähköverkkojen yksityistämisestä. Edellä mainittu ryhmä piti myyntiä hyvänä ajatuksena, koska ostaja ei voisi nostaa hintoja. Niin poliitikot olivat nimittäin televisiossa kertoneet. Kuinka sitten kävikään? Monilla Facebook-seinillä väiteltiin vielä viisi vuotta sitten siitä voivatko amerikkalaiset kuunnella kännyköitä. Edellä mainittu ryhmä piti väitteitä naurettavana salaliittoteoriana ja lapsellisena foliohattuiluna. Kuinkas sitten kävikään? Niinpä.

Suomesta löytyy yllättävän paljon ihmisiä, jotka eivät yksinkertaisesti kykene kyseenalaistamaan medioiden välittämää ”yhtä ainoaa totuutta”, koska sen eteen täytyisi nähdä vaivaa lukemalla runsaasti artikkeleita erilaisista lähteistä – ja varsinkin ajattelemalla asioita out of the box. On nimittäin helpompi maata kotisohvalla ja uskoa kaikki mitä poliitikot uutisissa satuilevat, koska silloin voi keskittyä vaikkapa Putouksen sketsihahmokisaan ja hakea jääkaapista uuden oluen. Caruna on vain yksi osoitus siitä, että kaikkea ei pidä uskoa.

Oil Giants Punish Venezuela through Dutch treaty

Venezuela loses US refinery as ConocoPhillips ICC award enforced in US court

Exxon Mobil is awarded US$1.6 billion in ICSID claim against Venezuela

Worldbank.org

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *