Operaattorivapaa iPhone 3G 16Gb Italiasta

Käväisin äskettäin reilun viikon pituisella työlomalla Roomassa ja toin samalla Italiasta matkamuistoksi pari Applen iPhone 3G 16Gb -luuria. Moni on sittemmin kysellyt, että miten niitä sieltä saa, joten katsoin aiheelliseksi avata keissiä hieman täällä blogissa. Ensinnäkin kyseessä on tosiaan operaattorivapaa (sim free) luuri, koska en missään nimessä halua tukea TeliaSoneran älytöntä kytkykauppaa. Käsittääkseni noita operaattorivapaita iPhoneja saa tällä hetkellä Euroopassa vain Italiasta ja Tsekistä. Ainakin Roomassa iPhonen löytyminen oli kiven alla.

Sain netistä jo etukäteen infoa, että Roomassa kannattaa suunnata joko TIM-operaattorin tai Vodafonen liikkeisiin. Ensimmäisenä lomapäivänä kävinkin kyselemässä lukuisissa liikkeissä, mutta vastaus oli kaikissa sama: ”Loppu, maanantaina tai tiistaina tulee lisää”. Sitten maanantaina ja tiistaina samanlaisen kyselykierroksen tulos oli samansisältöinen: ”Loppu, ensi viikolla tulee lisää”. Italiassa ”huomenna” tarkoittaa siis ensi viikkoa ja ”ensi viikko” tarkoittaa ensi kuuta. Operaattorisopimuksella luureja olisi saanut heti, mutta ilmeisesti kyseessä on eri lailla konffatut laitteet, koska vain operaattorivapaat luurit olivat loppu.

Italiassa iPhone-luurien penetraatio oli käsittämättömän suuri, sillä niitä näkyi käytännössä jokaisen pukumiehen kädessä ihan samaan tapaan kuin Suomessa kommunikattoreita. Kommareita ei sen sijaan näkynyt yhtään. Olin jo asennoitunut siihen, että luurit jäävät tällä reissulla ostamatta, mutta viimeisenä lomapäivänä suuntasin ihan puolivitsinä Via Trittonella sijaitsevaan TIM Shop -liikkeeseen. Siellä yllättävän ystävällinen (hyvä asiakaspalvelu ei ole Italiassa itsestäänselvyys) naisvirkailija totesi, että operaattorivapaat iPhonet ovat edelleen loppu ja että ensi viikolla pitäisi tulla lisää. Hän kuitenkin soitti vielä saman ketjun toiseen liikkeeseen, jossa yllättäen olikin luureja hyllyssä. Kyseessä oli Rooman keskustan ulkopuolella sijaitseva sivuliike, jonne turistit eivät kovin helposti eksy iPhone-kaupoille. Hyppäsimme siltä seisomalta taksiin ja suuntasimme kohti luureja osoitteeseen Via Liegi 31 A, 00187 Roma (Google Maps -kartta).

Liikkeessä oli eri tiskit iPhonelle ja ”muille laitteille”. Pyysin miesmyyjältä kahta operaattorivapaata iPhonea ja hän kysyi vain halusinko 8Gb vai 16Gb -versiot. Otin kaksi isompaa, joiden hinta oli 569 euroa kappaleelta. Myyjä pahoitteli, että hänellä oli nyt hyllyssä vain valkoisia puhelimia, mutta eihän värillä ole väliä. TIM myy operaattorivapaatkin luurit normaalisti pre paid -liittymän kanssa, mutta kuultuaan että vien puhelimet jo samana päivänä Suomeen myyjä repäisi pre paidit irti ja myi minulle pelkät laitteet. Lisäksi hän kertoi, että suomalainen SIM-kortti kannattaa laittaa sisään ja laite aktivoida vasta Suomessa. Minkäänlaista aktivointia Italiassa ei siis tarvittu, sillä toin paketit käytännössä avaamattomina Suomeen.

Kotiin päästyäni iskin Saunalahden SIM-kortin sisään ja liitin iPhonen Macin iTunesiin. Vekottimet raksuttivat hetken aikaa ja sen jälkeen puhelin oli täydellisen käyttövalmis. Kalenterit, postilaatikot ja yhteystiedot oli synkronoitu automaagisesti ja iPhone oli samalla muuttunut suomenkieliseksi. Saunalahden liittymä toimi myös heti ja 3G-asetusten lisäämisen jälkeen myös netti supatti hienosti. Täydellisen helppoa siis, eikä TeliaSonerasta ole tietoakaan.

Muutaman päivän testaamisen jälkeen on todettava, että kyllä Apple osaa tehdä käyttöliittymiä myös puhelimiin. Tämä iPhone on toki kiva lisä leluvalikoimaan, mutta laite on tehty pääasiassa mattimeikäläisen vapaa-ajalla tapahtuvaan kevyeen peruskäyttöön ja viihteen kuluttamiseen. Raskaampaan ammattikäyttöön ja varsinaiseen sisällön tuottamiseen iPhone on vielä aivan liian buginen ja puutteellinen. Siinä on myös joitain täysin käsittämättömiä puutteita, kun esimerkiksi perusominaisuuksiin jo vuosia kuulunut copy-paste puuttuu kokonaan. Bugilista onkin kasvanut muutamassa päivässä jo aika pitkäksi. Duunireissuilla pitää siis edelleen kantaa Nokian kommunikaattoria laukun pohjalla, jos vaikka pitäisi tehdä oikeita töitä. Muulloin musiikki ja videot raikaavat jatkossa iPhonesta.

22 vastausta artikkeliin “Operaattorivapaa iPhone 3G 16Gb Italiasta”

 1. Olisit tuonut kolmannenkin 🙂

  Nimim. Italialaista verkkokauppaa kokeillut.

 2. Noi oli kyllä niin pieniä paketteja, että niitä olisi mahtunut jo pelkästään käsimatkatavaroihin about kymmenen. Jostain luin, että jengi olisi tilannut noita vekottimia Tsekistä. Ilmeisesti sieltä posti on jotain myös tuonut.

 3. Reilun kuukauden odottelin ja mailailin, mutta kukaan ei vastannut koskaan.

  Eilen vihdoinkin Italiasta ilmoitettiin puhelimen lähtevän postiin perjantaina tai maanantaina. Hintaa kertyi 599.50e iPhone 16GB + postikulut.

  Toimi se verkkokauppa sittenkin.

 4. Oho!! Moni on valitellut, ettei Italiasta saa tilatttua, mutta hyvä että joku onnistuu. Kolmenkympin lisähinta ei ole kovin paha, jos palvelu muuten pelaa. Pidän peukkuja, että vekotin tulee pian kotiovelle! Laita koodia kun tulee niin voisin suositella mestaa muutamalle muullekin innokkaalle.

 5. Verkkokaupan sivut on kyllä melko sekavan näköiset – pidetään peukkuja pystyssä.

  Kaveri lähtee torstaina Roomaan, joten kiitokset Jocka infosta – saa nähdä kuinka käy.

  Perusteletko vielä 16GB valinnan? Itse miettisin 8GB:tä, kun iPodinkaan 8 gigaa tullut vielä ikinä täyteen..

 6. Roomassa ainakin kokemukseni mukaan tuo jutussa mainittu kauppa kannattaa tsekata. Taksimatka on noin 8-12 euroa suuntaansa. Minulla on tuossa iPodissa matskua nyt noin 45Gb, mikä osaltaan perusteli 16Gb-versiota. Tuota musiikkia on duunin puitteissa tullut parin kappaleen verran 🙂 Onnea iPhonen hankintaan!

 7. Äsken tuli viestiä kaverilta että iPhone 3G 8GB black pötköttää laukussa! Sanoi että myyjä oli poistanut sim-lukituksen liikkeessä, ja vakuuttanut että toimii myös Suomessa.

  Käsittääkseni lukitsemattomat ja lukitut tulee tehtaalta erikseen, eri paketeissa ja confeilla niinkuin jo aiemmin sanoit.

  Nyt vähän jännittää, siinä on kuitenkin yli kuukauden opintotuki kiinni..?!

 8. Väliaikatietoja Italialaisesta verkkokaupasta: Puhelinta ei näy eikä kuulu, eikä yllättäen vastata maileihinkaan 🙂

 9. Kyllä on niin makiaa MacPuhelimella! Aivan loistava tuote, muutamia bugeja on mutta symbian Mobiili Windows ja Symbianit molemmat viety 6-0! Nyt kun saisi pari vielä lisää samaan talouteen, harmi kun ei uskaltanut kylmiltään ottaa kolmea luuria.

 10. Eijei, kaveri oli käymässä Roomassa ja kävi muutaman liikken läpi ja toi sieltä.

  Nyt tarvii metsästää kaksi lisää – faija piti mun puhelimesta enemmän kuin isänpäivälahjastaan (flanelipaita) ja lupasin hankkia vanhemmille myös luurit.

  Kavereita lähes kaikkialla Euroopassa paitsi Italiassa – saakohan Ranskasta tai Espanjasta? Tai sitten nostetaan hintaa ja viikonloppureissu Italiaan 🙂

 11. Tsekista saa kuulemma myös operaattorivapaita, joten Rooman sijaan Praha voisi olla hyvä kohde. Kari Salmelainen Napakympissä joskus vuonna XXXX: ”Lähettäkää Tsekkejä, mulla on Prahat loppu!”

 12. Mistä tällainen tieto? Keväällä tuli käytyä Prahassa, sikäli voisi olla nopeampi valinta kun kaupunki on tavallaan jo tuttu. 110e kustantaisi lennot ryynä-ilmalla treeltä milanoon, mutta italiaanoihin ei oikein saa yhteyttä jotta mikä tilanne siellä on roomaan verrattuna. Jos viitsit niin laita mulle postia reilun viikon päästä viikonloppuna pitäisi mennä joten alkaa olla jo pieni hoppu kohteen valinnan kanssa.

 13. Terve,

  Viitsitkö ottaa tuon edellisen postauksen / sähköpostiosoitteen pois. googlailin nimeä, ja antoi tämän osumaksi. Ihan vaan ettei eksy osoite vääriin käsiin, kiitos 🙂

 14. Tosin mikkow:n yllä mainostama yritys taitaa hieman koijata, sillä se ei tarjoa tuotteilleen omaa takuutaan eikä huolehdi valmistajan takuusta ilman lisämaksua, toisin kuin toinen maahantuoja, Sonera. Eli ongelmien kanssa joudut maksamaan lisää. Tässä ei tietenkään Applen EU-lakien vastainen toiminta auta yhtään asiaa, mutta silti. Uusia tuotteita Suomessa myyvä yritys, pitäisi hoitaa takuuasiat ilman lisäkuluja kuluttajalle.

 15. Takuu 12kk, hoidetaan Italiassa, joten korjaus kestää 3 – 4 viikkoa. Tuotteen hintaan kuuluu takuun rahdit Italiaan. Jos vika on selvä takuutapaus, niin uusi korvaava puhelin annetaan heti varastosta tilalle. Pidämme varastossa muutamia kappaleita takuuta varten.

  Kyseessä siis edellämainitun mikkow:n iTekno yritys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *