Puhutellaanko vai eikö puhutella?

Monet ovat nähneet jo verkossa leviävistä videoista, kuinka juontaja Ellen Jokikunnas sekoilee kännipäissään RMJ:n lavalla puristellen samalla povipommi Pamela Andersonia ahterista. Ellenin käytös on toki rimanalitus, mutta kukas sitä ei olisi mokannut vastaavasti juhannusfestivaalien päälavalla kymmenien tuhansien ihmisten edessä, heh heh. Onneksi 90-luvulla ei ollut vielä kamerakännyköitä.

Ellen-tapaukseen liittyvä erikoinen episodi nähtiin kuitenkin vasta tänään Iltalehden ja Maikkarin välillä. Journalistisesti aina yhtä tarkka ja asiallinen Iltalehti uutisoi aamulla räväkästi ”Ellen joutuu MTV3:n puhutteluun Pamela-sekoilusta”. Artikkeli alkaa ”Onhan tästä syntynyt kohua, joten keskustelu on aiheellista, MTV3:n ohjelmajohtaja Jorma Sairanen toteaa Iltalehdelle.”

Sairanen on kuitenkin itse hieman eri mieltä lausuntonsa tarkoitusperästä, ja Maikkarin nettisivut uutisoivat muutama tunti myöhemmin ”Sairanen: Ellen ei joudu puhutteluun”. Iltalehden kirjoittelusta suivaantunut ohjelmajohtaja sivaltaa vastaavanlaisilla jutuilla aiemminkin kunnostautunutta iltapäivälehteä toteamalla ”Täysin tekemällä tehty lööppi, tyypillistä iltapäivälehtien yhden asian jatkamista” sekä luonnehtii kohua tyypilliseksi iltapäivälehtien revittelyksi.

Totuutta Sairasen ja toimittajan vuoropuhelusta tuskin tietävät muut kuin asianosaiset. Muistissa on kuitenkin esimerkiksi taannoinen Iltalehden raportti Vaasan Rantarockista, jossa hehkutettiin kuvien kanssa Suurlähettiläiden ja Tehosekoittimen keikkoja. Molemmat olivat kuitenkin peruneet keikkansa ennen juhannusta, eivätkä olleet siis lainkaan mukana festivaaleilla…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *