Thaimaa – Rayong ja Novotel Rim Pae Rayong

Rayongista puhuttaessa on tärkeä erotella kaupunki-Rayong ja Rayongin resort-alue. Esimerkiksi suomalaisten suosima Novotel -hotelli sijaitsee peräti 35 kilometriä Rayongin kaupungista, joten hotellialueella ei ole paljoakaan tekemistä ko. kaupungin kanssa.

Novotel Rim Pae Rayong

Keskitytään ensin Novotel Rim Pae Rayong (****) -hotellialueeseen, joka sijaitsee rannalla Ban Phenin pikkukaupungin laitamilla ja Koh Samet -saaren pohjoispuolella. Alue on rauhallinen ja sopii siksi erityisen hyvin rauhaa rakastaville ja lapsiperheille. Yöelämää alueella ei ole käytännössä lainkaan. Hotellin vieressä hiekkarannalla sijaitsee suomalaisillekin tuttu Kenin Risubaari, jonka ruoka on luultavasti parasta thaimaalaista, jota olen koskaan syönyt. Ehdottomasti testaamisen arvoinen mesta!

Muilta osin Novotelin ympäristön ruokaravintolatarjonta on käytännössä mitätöntä. Hotellin omista ravintoloista saa lähinnä paikallista perussafkaa ja pizzaa – ja tietenkin törkyhintaan. Hotellin hintataso on teemaltaan ns. sikaturisti, eli kaikesta mahdollisesta nyhdetään vähintään nelin-viisinkertaisia hintoja normaaliin hintatasoon verrattuna. Esimerkiksi biljardin pelaaminen maksaa 200 bahtia tunti… Onneksi Ken tarjoaa naapurissa mainiot eväät edullisesti. Novotelin aamiainen on hyvää keskitasoa, mutta ei anna aihetta hehkutuksiin. Huonepalvelusta saa evästä 24/7, mutta ruoan taso ei aivan täytä korkean hinnan asettamia odotuksia.

Novotelin vehreä ja tunnelmallinen sisäpiha-allasalue on suosittu juhlien pitopaikka, ja mukava pool side -huone voi koitua yllättävän vittumaiseksi valinnaksi, kun karaoke ja erilaiset bändit soittavat parvekkeen alla satapäiselle yleisölle täydellä festarivolumella puoleen yöhön saakka. Ainakin lapsiperheiden kannattaa ottaa tämä huomioon. Erityistä kiitosta hotelli ansaitsee vehreästä sisäpihastaan sekä monipuolisista uima-altaistaan. Neljän altaan lisäksi löytyy myös lämmitetty poreallas. Asiakaspalvelu on hotellissa keskitasoa, ja henkilökunnan heikko englanninkielen osaaminen turhauttaa helposti.

Kaupunki Rayong

Novotelin alueelta pääsee lavataksilla todella helposti Ban Pheniin (sininen taksi, 20 bahtia, 15 minuuttia) ja Rayongin kaupunkiin (valkoinen taksi, 30 bahtia, 45 minuuttia).

Rayongin kaupungista löytyy muutama kauppakeskus ja parit markkinat, joten shoppailumahdollisuudet ovat keskitasoa. Kaupungista löytyy tekniikkaan keskittynyt IT-City, peruspuoti Big C ja pari muuta kauppakeskusta. Suurin ostosmesta on kuitenkin LT, joka sijaitsee kolme kilometriä keskustasta Pattayan suuntaan. Sinne pääsee helposti linja-autoaseman vierestä tummanpunaisilla lavatakseilla hintaan 8 bahtia. Tesco Lotuksen kauppakeskuksessa laadukas food market -thairuoka kustantaa noin 35 bahtia, eli 75 senttiä.

Rayongin ostosmestat on tsekattu yhdessä päivässä, eikä kylillä ole juurikaan muuta nähtävää. Sisämaan kaupungissa ei luonnollisestikaan ole uimarantaa.

Mikäli kiinnostusta riittää, Rayongista pääsee helposti ja halvalla Pattayalle tutkailemaan seksiturismin ruumiillistumaa. Ilmastoitu bussi lähtee Rayongin keskustan linja-autoasemalta ja maksaa vain 50 bahtia. Matka tosin kestää 2,5 tuntia, kun keskinopeus on noin 30 kilometriä tunnissa. Taksilla sama setti maksaa noin 800 – 1.000 bahtia ja aikaa kuluu alle tunti. On tärkeä huomata, että mittaritakseja ei ole tällä alueella lainkaan, joten joka reissulle pitää tinkiä hinta erikseen. Pysy siis kovana!

Rayongista julkaistaan lähiaikoina videopodcast-juttu Stara.fi saitilla, joten sitten näette myös kuvaosastoa mestoilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *