Thaimaa – Koh Samet (Koh Samed)

Koh Sametin saari sijaitsee Thaimaan koilliosassa noin 200 kilometriä Bangkokista itään. Saarelle pääsee laivalla Ban Phenin kalastajakylästä, jonne on Pattaylta matkaa noin 60 kilometriä ja Rayongista 20 kilometriä. Laivat saarelle lähtevät Nuantuip-laiturista kello 08.00 ja 18.00 välillä. Viimeinen laiva takaisin mantereelle lähtee kello 18.00. Meno-paluun hinta on vain 100 bahtia.

Saarella lavataksit ovat ehdottomasti paras tapa liikkua esimerkiksi hotelleille tai upeille sametinpehmeille rannoille. Kyytiin voi hypätä mistä vain ja kyydistä poistuttaessa maksetaan kymmenestä kahteenkymmeneen bahtia matkan pituudesta riippuen. Yksityiskäyttöön lavataksit ovat hinnoitelleet itsensä sikahintaisiksi, joten kannattaa suosiolla hypätä paikallisten sekaan. Saaren tiet eivät ole kovin hyvässä kunnossa, joten autoilla liikkuminen ei ole kovin nautinnollista. Siksi myös venekuljetus hotellille on toimiva, vaikkakin usein kallis vaihtoehto.

Koh Samet on suurelta osin luonnonsuojelualuetta, joten kannattaa varautua maksamaan 400 bahtin ”luonnonsuojelumaksu”. Pohjoisosan kylä ei kuitenkaan ole suojelualuetta, joten maksu pitää hoitaa vasta muihin osiin suunnatessa. Laivalaiturin kohdalta löytyy pieni keskusta, josta löytyy 7 Eleven -kauppa ja pari ihan hyvätasoista ravintolaa.

Saarikierros pienellä laivalla on Koh Sametilla ehdottoman suositeltavaa. Esimerkiksi kello 11.00 lähtevä retki kestää viisi tuntia, maksaa 400 bahtia ja on takuulla koko rahan veroinen. Koko saaren kiertävä veneajelu sisältää ruokailun, juomia, 45 minuuttia snorklausta kahdessa eri paikassa, kalastusta ja tietenkin saaren upeiden rantojen ihailua meriperspektiivistä. Muista aurinkorasva!

Koh Samet on vielä nyt rauhallinen ja kaunis saari, mutta nopeasti lisääntyvät valmismatkat ovat viemässä siltä nopeasti uinuvan pikkukylän tunnelman. Samet kannattaa siis mahduttaa jo seuraavan matkan ohjelmaan, kuten myös samassa tilanteessa oleva Koh Tao.

Koh Sametilta julkaistaan lähiaikoina videopodcast-juttu Stara.fi saitilla, joten sitten näette myös kuvaosastoa mestoilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *