Syyttäjä tyrmäsi ministeriön viinavainon – alkoholijuomat kannattaa tilata ulkomailta

Olen jo vuosien ajan kirjoittanut syvälle suomalaiseen virkamieskuntaan juurtuneesta holhouksen kulttuurista. Sosiaali- ja terveysministeriö käynnisti jo vuosia sitten hallintoneuvos Ismo Tuomisen johdolla kampanjan, jossa lait ja direktiivit on poljettu ideologisen kieltolain jalkoihin. Tämä siitä huolimatta, että toimielin toisensa perään on todennut ministeriön ja Valviran toimet elleivät laittomiksi niin vähintäänkin kyseenalaisiksi. Nyt vuorossa on ollut syyttäjänlaitos.

Alkoholijuomien etämyynti paitsi laillista myös kätevää ja taloudellisesti järkevää. Etämyynnissä valikoima on lähes rajaton ja hinnat ovat usein selvästi Alkon hintoja alhaisemmat myös silloin kun kuljetus lasketaan mukaan. Eikä silloin tarvitse pyöriä muovikassin kanssa Alkon ovella. Tavaroiden ja palvelujen vapaa liikkuvuus on yksi Euroopan unionin keskeisiä peruspilareita, joten Suomi ei voisi kieltää alkoholijuomien etämyyntiä vaikka haluaisikin. Ja viranomaiset Tuomisen johdolla ovat toden totta sitä halunneet. Jopa siinä määrin, että taannoin Valvira määrättiin tekemään rikosilmoituksia ulkomaisista nettikaupoista, jotka lähettivät alkoholijuomia Suomeen. Uskomatonta.

Nyt syyttäjänlaitos on päättänyt jättää nostamatta syytteet, koska esitutkinnan perusteella ei ole todennäköisiä syitä epäillä rikosta. Ei tietenkään ole, koska rikosilmoitusten alkuperäinen tarkoitus oli ainoastaan pelotella alkoholin ulkomaisia nettikauppoja. Siinä Tuominen joukkueineen myös onnistui, sillä moni yritys lopetti myynnin Suomeen tällaisen viranomaisten nimissä tehdyn perusteettoman uhkailun takia. Suomen laissa etämyyntiä ei kielletä saati määritellä laittomaksi, mutta tällainen pieni yksityiskohta ei ole ministeriön, Valviran sekä terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) holhousväkeä hidastanut. Päinvastoin he ovat tuomioistuimissa saakka valehdelleet, että etämyynti olisi laitonta.

Parhaillaan suomalaisten viranomaisten perättömiä lausuntoja tutkitaan EU-komissiossa erittäin korkealla tasolla, sillä komissio käynnisti asiassa taannoin EU Pilot -tutkintamenettelyn. Siinä selvitetään ovatko Suomen viranomaiset rikkoneet Euroopan unionin sääntöjä. Tämä prosessi on ollut Suomen kannalta toistaiseksi täydellinen farssi, koska sosiaali- ja terveysministeriön ja Valviran virkamiehet ovat puhuneet käsittelyssä jo useasti ristiin jopa itsensä ja aikaisempien lausuntojensa ja tekojensa kanssa. Toisin sanoen jääneet rysän päältä kiinni. Tällaisen viranomaistoiminnan ei pitäisi kuulua oikeusvaltioon. Jos ja kun EU Pilot -ratkaisu vahvistaa lähiaikoina suomalaisten virkamiesten toimineen laittomasti, odotan jokaisen heistä jättävän välittömästi eropyyntönsä.

Mikäli äänestäjät suovat minulle seuraavissa eduskuntavaaleissa paikan kokoomuksen kansanedustajana, tulen varmistamaan, että tällainen holhous jää historiaan, viinit tulevat ruokakauppoihin ja alkoholijuomien etämyynti sallitaan myös Suomessa toimiville yrityksille. Suomen on aika päästä eroon kieltolain rippeistä ja suunnata katse Eurooppaan.

#jocka2023
#ryhtiliike
#kokoomus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *