Kröhöm… Kristallipallo hanskassa :)

Taisin ennustaa tuossa kolmisen viikkoa sitten erään uutisen, joka on tänään levinnyt ympäri maailmaa, kun Apple joutuu leivättömän pöydän ääreen rikottuaan rekisteröityä tavaramerkkiä iPhonellaan. Erikoista, ettei Apple hoitanut asiaa ajoissa kuntoon. Nyt on sit luvassa miljoonakorvaukset, vaikka keissi sovittaisiin esiripun takana. Tsekidaut kyseinen entry tästä. Nuff said…

PÄIVITYS 12.1.2007:

TiVi.fi uutisoi, että iPhone -nimi maksaisi Applelle vuodessa jopa 130 – 325 miljoonaa dollaria, kun brändin lisensiointi maksaisi Applelle 2 – 5 prosenttia iPhonen tuottamasta liikevaihdosta. Rajua.

Apple väittää, että Ciscon vaatimukset ovat perusteettomia, mutta tavaramerkilakien mukaan näin ei ole. Ciscon omistama Linksys omistaa iPhone -nimen oikeudet kiistattomasti myös matkapuhelimissa, koska sillä on yksinoikeus käyttää iPhone -nimeä esimerkiksi tietokoneissa, viestinnässä (sis. puhelimet) ja tietotekniikassa. Näin ollen Applen selitykset siitä, ettei heidän iPhonellaan voi soittaa IP-puheluja, ovat turhaa jaarittelua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *