Jippii saa vihdoin ansionsa mukaan

Edesmenneelle Jippii Groupille, eli nykyiselle Elisan Saunalahdelle, esitetään 800.000 euron yhteisösakkoa arvopaperimarkkinarikoksista. Puulaakin pörssitiedottaminen oli aikanaan sen verran ihmeellistä, että sakko on varmasti aiheellinen ja ansaittu. Tuli nimittäin opittua kyseisen lafkan meisinki niin sanotusti kantapään ja lompakon kautta.

Onneksi Suomessa RATA valvoo ja pörssiyhtiöt joutuvat usein vastuuseen osakkaidensa kusettamisesta. Nyt syyttäjä on haastanut peräti 16 henkilöä oikeuteen pörssirikosepäilyistä. Toivottavasti tuomari osaa mätkäistä rangaistukset asteikon yläpäästä.

Jippii osasi tosin kusettaa osakkaidensa lisäksi myös kuluttajia, yksityisasiakkaita ja yritysasiakkaita, eli tasapuolisesti kaikkia. Reilua peliä ehkä sekin tavallaan.

Yritysmaailman häpeäpilkku Jippii Group, joka muutti sittemmin nimensä taas Saunalahdeksi, käänsi suuntansa rehelliseksi vasta Matti Copelandin korvatessa Harri Johannesdahlin toimarina. Yrityksen suunta kääntyikin 180 astetta, kun Johannesdahl sai kengän kuvan ahteriinsa. Sittemmin yritys pääsi jaloilleen, nosti kurssinsa ja päätyi lopulta Elisan hellään huomaan. Nyt oikeudessa puidaan siis Jippiin ”mustan ajan” rikoksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *