Kokoomus 100 vuotta – juhlatunnelmaa ja seuraavia askelmerkkejä

Onnittelut 100-vuotiaalle Kokoomukselle! Eilen illalla Finlandia-talolla juhlittiin suomalaista vastuunkantajaa, joka on nimensä mukaisesti koonnut erilaisia ihmisiä eri puolilta maata pitämään huolta Suomesta ja Suomen tulevaisuudesta. Kokoomus on ollut mukana itsenäisen Suomen kaikissa merkittävissä vaiheissa ja kyennyt tarvittaessa myös uudistumaan maailman muuttuessa ympärillä.

Nyt on käsillä tilanne, jossa maailma muuttuu nopeammin kuin koskaan aiemmin, joten myös Kokoomuksen täytyy olla hereillä ja pitää huolta maan taloudellisen tulevaisuuden lisäksi myös kansalaisten sisäisestä turvallisuudesta. Nyt täytyy ryhtyä tekemään entistä aktiivisemmin töitä maamme sisäisen turvallisuuden puolustamiseksi. Olen vuodesta 2015 saakka peräänkuuluttanut pakolaistulvaan ryhtiliikettä, joka on nyt viimein tapahtumassa. Meidän kaikkien täytyy ryhtyä puhumaan asioista asioiden nimillä ja on nostettava kissa pöydälle.

Sisäistä turvallisuutta hoidetaan myös pitämällä huolta omien kansalaisten hyvinvoinnista. Lapset, nuoret ja lapsiperheet täytyy nostaa päätöksenteon keskiöön. Hektinen maailma ja älylaitteiden tuoma ärsykevirta eivät ainakaan vähennä lasten ja nuorten mielenterveysongelmia. Niihin täytyy jatkossa saada apua merkittävästi nykyistä nopeammin, koska siten ehkäistään ongelmien paisuminen kestämättömiksi. Vilkaisu tilastoihin osoittaa miten tärkeästä asiasta on kyse. Koulutuksessa toisen asteen oppilaitoksissa täytyy palata vanhaan hyväksi havaittuun tapaan ja lisätä aidon lähiopetuksen määrää merkittävästi nykyisestä. Sen yletön karsiminen ja itseoppimisen lisääminen ovat ajaneet meidät tilanteeseen, jossa oppilaat makaavat toimettomina kotona ja maleksivat kaduilla sen sijaan, että opiskelisivat. Samalla he eivät opi työssäkäynnin kulttuuria. Nykymallin vakavat ongelmat ovat jo konkretisoituneet ympäri maata esimerkiksi lähihoitajien harjoitteluissa. Osaamisen taso on romahtanut.

Kokoomus on koko olemassaolonsa ajan kannustanut yksilönvapauteen, jonka kanssa käsi kädessä kulkee yksilön vastuu. Tämä tulee jatkossa korostumaan, koska meillä ei ole yksinkertaisesti varaa elättää toimettomien kasvavaa joukkoa. Seuraavalla hallituskaudella täytyy tehdä sosiaaliturvan uudistus, jossa vastikkeellisuus täytyy nostaa pääteemaksi. Lisäksi ammattiliittojen harjoittama eduskunnan ulkoparlamentaarinen kiristys täytyy saada loppumaan ja ammattiliitoille osoittaa niille kuuluva paikka neuvonantajana ja edunvalvojana. Sekä tietenkin panna työmarkkinajärjestöt viimein verolle.

Työn tekemisen täytyy olla aina ja kaikissa tilanteissa kannattavaa. Nykytilanne on kaukana siitä. Liian moni jättää ottamatta työn vastaan, koska siitä saatava korvaus ei kannusta tekemää työtä verrattuna toimettomuuudesta saatavaan korvaukseen. Suomalaiset täytyy saada töihin ja siten kantamaan oma osuutensa hyvinvointivaltion ylläpitämisestä. Työelämä on tällä hetkellä suurimmassa murroksessa sitten teollistumisen aikakauden, joten myös työn määritelmä tulee muuttumaan merkittävästi. Tulevaisuudessa yhä useampi palkansaaja on yrittäjä, joka myy työsuorituksiaan useille yrityksille. Meidän tulee varmistaa, että yrittäjyys ja uusien työpaikkojen luominen ovat tulevaisuudessa houkuttelevia vaihtoehtoja, ja että yrittäjät maan taloudellisina vastuukantajina saavat heille kuuluvan sosiaaliturvan. Nykyisin yrittäjät ovat toisen luokan kansalaisia niin palkkatason kuin sosiaaliturvan osalta. Korjattavaa siis riittää, kunhan halua ja osaamista vain löytyy.

Suomi tarvitsee nyt vahvan ryhtiliikkeen. Sitä tulen ajamaan eduskunnassa ensi kevään vaalien jälleen. Kokoomus on nähdäkseni ainoa puolue, joka sen kykenee toteuttamaan. Siksi Kokoomus.

Lue lisää vaaliteemoistani:
https://www.jocka.fi/?p=5184

#jocka2019
#ryhtiliike

Yksi vastaus artikkeliin “Kokoomus 100 vuotta – juhlatunnelmaa ja seuraavia askelmerkkejä”

  1. Näyttää siltä, että Kokoomus on tullut PS- puolueen linjoille koskien turvapaikka – case , ja sikäli arvot kohtaa, vaikka Orpo niistä arvoista vielä jaksaa jankuttaa. Oikea tapa hoitaa turvapaikka asiaa on ottaa joku sovittu määrä ja mielellään perheitä, joissa on tyttöystävä, äiti, anoppi tai mummi, he pitävät nuoret miehet aisoissa. Turvapaikan hakijat kotoutuvat parhaiten, kun heidät laitetaan töihin. Samalla he oppivat kielen.
    Ammattiliitot pitää todellakin laittaa verolle, varsinkin vuokra-asunto tuotot, samalla tietysti muut nk. yleishyödylliset säätiöt . Kaikenlainen veronkierto pitää tottakai saada estettyä, se näyttää olevan Kokoomukselle vaikeaa. Samalla voidaan estää myös verosuunnittelu.
    Mitä tulee yrittäjien edunvalvontaan, niin kannattaa kääntyä työnantajajärjästöjen ja lobbausjärjästöjen puoleen. On yrittäjien oma asia hoitaa asiansa kuntoon, niinkuin on ammattiliitot hoitaneet työntekijöille. Aika vähän on esim Mikael Pentikäinenkään asiasta melua pitänyt.
    Suomessa yksi suurimpia ongelmia on asumisen kalleus, vuokrat, kaikenlaiset verot ja yksistään ruuan hinta. niille Kok voisi tehdä jotain. Kiinteistöverot, sähkösiirto onhan noita. Asun velattomassa omakotitalossa vaimoni kanssa. Olemme molemmat työelämässä ja pärjäämme hyvin. Jos minä sattuisin kuolemaan ja vaimoni jäisi leskeksi, niin hänen tuloillaan hän ei pystyisi omassa kodissaan asumaan. Lämmitys, sähkö, verot , vakuutukset maksavat vuodessa Suomessa niin paljon, että varsinkaan hänen eläkkeellään ei olisi mahdollista asua omassa kodissa, joka on omalla työllä ja tuloilla maksettu. Ei vaikuta reilulta. Tätä on asumisen kalleus Suomessa.

    Kyllä työmaata riittää, onnea vaan jatkoon

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *