Ilta-Sanomat sopi huomisen oikeusjutun

Kirjoitin 9.5.2008 mielenkiintoisesta keissistä, jossa Ilta-Sanomat oli haastettu oikeuteen kuvavarkaudesta, eli tekijänoikeusrikkomuksesta, (lue koko keissi tästä). Jutun R07/10687 pääkäsittely oli määrätty huomiseksi Helsingin käräjäoikeuteen, mutta tänään saamani tiedon mukaan asiassa on saavutettu asianosaisten välillä sovinto toissapäivänä 25.8.2008 ja rikostapaus on jätetty myös syyttäjän osalta sillensä.

Ehdinkin jo ihmetellä miten näin päivänselvää juttua ei saada sovituksi, vaan lehti puskee täysillä kohti varmaa tappiota. Jutun alkuvaiheessa Ilta-Sanomat kaiken lisäksi uhkaili kuvan ottanutta henkilöä lakiosastollaan (”Se tulee olemaan pitkä prosessi ja yhteydessä ollaan Ilta-Sanomien lakiosaston kautta”). Todella suoraselkäistä toimintaa siis. Sanoman leirissä ymmärretään kuitenkin tehdä loppujen lopuksi sovinto ennen nolausta oikeudenkäynnissä. Siten voidaankin olettaa, että toimituksen asiantuntemus ei ole kovinkaan merkittävää, mutta yhtiön käyttämät asianajajat osaavat onneksi asiansa.

Olen jo vuosien ajan ihmetellyt, kuinka ”joillain isoilla mediataloilla” voi olla niin suuri dinosaurus-kompleksi, että yhtiöt ovat valmiita menemään oikeuteen saakka nolaamaan itsensä, kun pieni yrittäjä tai yksityinen henkilö ei anna uhkailujen ja lakimiesarmeijan edessä periksi. Toivottavasti tässä keississä kuvaaja sai ansaitsemansa korvauksen. Sanoma selvisi tilanteesta mielestäni suhteellisen kuivin jaloin.

PÄIVITYS: Hesari oli tehnyt asiasta uutisen jo aiemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *