Tulkintaa ja yöruokaa

Tänään kotimaisella uutissivustolla osui silmiini lähes samaan aikaan julkaistut Helsingin Sanomien ja Kauppalehden otsikot. Mielestäni niissä oli ensisilmäyksellä havaittavissa hienoista ristiriitaisuutta.

Kyseisiä artikkeleita tarkemmin tutkaillessani huomasin, että molemmissa uutisissa oli tosiaan kyse aivan samasta sisäministeriön uudesta linjauksesta, vaikka otsikoita nopeasti vilkaistessa tulikin toisenlainen tunne. Kebabia saa siis myydä yöllä, mutta sitä ei saa jäädä syömään kyseiseen ravintolaan, mikäli se on kooltaan alle sata neliötä.

Jatkossa emme ilmeisesti saa jäädä nauttimaan valomerkin jälkeistä herkkupizzaa Tampereen La Notte (nykyisin Midways) pizzeriaan. Jotenkin tuo päätös / ohjeistus kuulostaa kovin tuulesta temmatulta ja jopa typerältä… Saamme luultavasti lisätietoa myöhemmin. Toivottavasti tässä on kyse ohjeistuksen kaupunkikohtaisesta tulkinnasta, sillä muussa tapauksessa keskustat muuttuvat pilkun jälkeen entistä levottomimmiksi taistelutantereiksi.

PÄIVITYS 24.4.2008:

No ei mennyt kuin pari päivää, niin sisäministeriö joutui selittelemään ja pyörtämään typerää ohjeistustaan, kun myös poliisit kritisoivat sitä. Nyt ministeriö pyöritteli aiheesta sisällöllisesti selvästi erilaisen lausuman, jonka mukaan pizzerioissa saa toki ruokailla viiteen saakka, mutta vain jos ravintola on tehnyt yökahvilailmoituksen. Ilmeisesti sisäministeriöön ei ole saatu kovin välkkyä väkeä töihin, kun tällaista puuta heinää sieltä lähtee kentälle sekaannusta aiheuttamaan. Toisaalta sisäministerin omat touhut kertovat kyseisen instanssin tominnasta omaa kieltään.

Yksi vastaus artikkeliin “Tulkintaa ja yöruokaa”

  1. On kyllä todella ”järkevää”. Luulisi olevan enemmän haittaa kun lauma ihmisiä syö keskiyöllä kadulla ja heittää roskat samaan paikkaan. Puhumattakaan tappeluista tms.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *