Nokia E90 reputti rasitustestin

Uusi työkaluni Nokia E90 pääsi tänään ensimmäistä kertaa todelliseen tulikokeeseen, kun kokeilin päivittää sillä uutisia Staraan Dianan muistokonsertin ajan. Lopputuloksena täytyy todeta, että masiina toimii luultavasti varsin hyvin perusjampalla, mutta laitteesta ei ole vieläkään tehokäyttöön.

Setin alkuvaiheessa masiina toimi hyvin, kun auki oli vain pari sovellusta kerrallaan ja niidenkin käyttö rauhallista. Nokian perinteinen bugipaketti kuitenkin laukesi tuttuun tapaan käsille, kun Helsingistä alkoi tulla tekstiviesteillä infoa George Michaelin keikan tunnelmista ja samalla piti päivittää verkkoon kahta uutista lähes reaaliajassa ja hakea vielä lisätietoja RSS-feedeillä brittimedioista.

Ensin niiasi kokonaan Web-sovellus, joka ei suostunut vastaamaan enää lainkaan. Sitten nopeasti myös viestitoiminnot jäätyivät ja ilmeisesti ne tai RSS-feedit tahmasivat koko laitteen täydelliseen purkkakuntoon. Lopulta kansinäyttö oli täysin sininen ja sisänäyttö valkoinen. Ainoana keinona oli turvautua jo perinteeksi muodostuneeseen akun irroitukseen. Damn, ehdin jo hetken luulla, että moinen olisi jäänyt uuden vekottimen myötä historiaan.

Jättimäisenä megabugina puhelimeen on jäänyt copy-pasten puuttuminen viesteistä ja netistä. Kun uutisvinkkejä ja tietoa tulee tekstiviesteillä maailmalta, viestejä ei saa jostain ihmeen syystä copy-pastetettua tekstisoftaan, jossa ne voisi muokata valmiiksi artikkeliksi?! WTF? Samalla tuli todettua myös se, että E90:n QuickOffice on lähinnä vain vitsi, mutta onneksi uutena softana lisätty Aktiiviset muistiinpanot toimii oikein hienosti ja se korvaa bugisen ”wordin” hyvin.

Mikäli Nokia haluaa uutuuslaitteestaan oikeasti toimivan ja yrityskäytössä luotettavan työkalun, heidän pitäisi ottaa nyt lusikka kauniiseen käteen ja hoitaa tällaiset ongelmat nopeasti kuntoon. Myös keskeneräisenä julkaistussa puheentunnistuksessa on vielä paljon korjattavaa.

Rasitustestin reputtamisesta huolimatta vekotin toimii peruskäytössä ihan ok, ja olen edelleen tyytyväinen hankintaan. Toivottavasti bugit saadaan pian korjattua, ja tehokäyttäjätkin tyytyväisiksi. Pelkällä softabugien korjaamisella ei tilannetta tosin korjata, sillä puhelimessa on myös rakenteellisia suunnittelu- ja valmistusvirheitä. Taitavat takuuhuollot olla pian pullollaan onnellisia Nokia E90 -vekottimen omistajia.

6 vastausta artikkeliin “Nokia E90 reputti rasitustestin”

 1. Eli ei tarvitse ostaa. Kun 9300i:ni kuolee, tilalle tulee joku luuri, millä voi soittaa ja lähettää tekstiviestejä, eikä mitään muuta.

 2. Hmm… sulla on sitten suhteellisen epävakaa E90. Itsellä on käytössä paljonkin softia ja kaatumisia ei ole tullut juuri 9300:sta enempää. Oletko siihen uusimman firmiksen jo päivittänyt?
  Oikeastaan itsellä ainoa moittimisen aihe tässä vaiheessa mieleen tulee, tuo akun kesto. Perusraskaalla käytöllä (3G data auki useita tunteja, sähköpostintarkistus, hieman GPS aktiviteettia, normipuheluita, tekstareita jne) laitteen akku valuu kuiviin päivässä.

 3. Täytyy vielä korostaa, että tuo epävakaus on tullut ilmi vain sellaisina hetkinä, kun kone tosiaan pyörittää useita raskaita softia samaan aikaan ja sitten viestipuoli alkaa vielä ”kuumentua”. Uutena ja ehkä aika vakavana ongelmana huomasin web-selaimen kaatuilun tietyillä sivuilla. Esimerkiksi IRC-Galleria ja Jaiku.com (tosi vakavat sivustot, heh) ja pari muuta sivustoa kaatuivat heti niiden latauduttua. Ongelma poistui, kun otin selaimen asetuksista ”Java/ECMA-komentosarjat” pois käytöstä. Siinä on siis yksi bugi lisää korjauslistalle, sillä eiköhän saittien pitäisi aueta myös tuo valinta kytkettynä päälle. Käykäähän testaamassa omalla kommarilla.

 4. Jaa toi office tai no word on oikeestaan on paljon huonompi, kuin se vanhojen kommareiden word.

  ”JOCKA: Uutena ja ehkä aika vakavana ongelmana huomasin web-selaimen kaatuilun tietyillä sivuilla. Esimerkiksi IRC-Galleria ja Jaiku.com”

  Joo se on java mikä noi kaataa. Disabloi javan selaimesta niin eipä kaadu noillakaan sivuilla 🙂 ja sitten on olemassa m.jaiku.com 😉 Varmaan jo tiesitkin tuon

 5. Pidän nykyisin Javaa pääasiassa päällä, mutta välillä se pitää sulkea tilapäisesti asetuksista esimerkiksi juuri noilla mainituilla saiteilla. Nokiakin myönsi tänään ensimmäistä kertaa, että laitteessa on tosiaan vikaa. Toivottavasti ottavat seuraavalla kerralla oikeanlaisia betatestaajia, jotka osaavat myös löytää vikapaikat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *