Keppanakellarin Harmageddon

Tänään osui käsiini viime viikonlopun Aamulehden sunnuntailiite, jossa oli hieman yliampuva juttu ”maailman ehkä tulisimmasta pihvistä”. Kyseessä on Harmageddon -niminen annos, jota tarjoillaan Keppana Kellari -nimisessä ravintolassa. Aamulehden toimittaja oli siis heittänyt juttuun hiukan amerikanlisää ja glorifioinut annosta aika reippaalla kädellä.

Allasbaarin Mika kävi juuri samana viikonloppuna testaamassa annoksen, ja se oli kuulemma varsin toimiva paketti. Tulisuuttakin pihvissä kuulemma oli, mutta korkeintaan suomenennätyksen verran. Annoksen tulisuus pitää ehdottomasti käydä tsekkaamassa henkilökohtaisesti vaikkapa jo ensi viikolla. Olisi mukava tietää, että mitä Habaneron lajiketta annokseen käytetään, sillä Red Savinalla on asian kanssa tuskin mitään tekemistä. By the way, hieman yllättäen yksi maan parhaista Habanero-kastikkeista löytyy niinkin laimeasta mestasta kuin Amarillo. Suosittelen kokeilemaan, mutta sekään ei ole luonnollisesti nähnytkään Red Savinaa tai maailman tulisinta ”myrkkypippuria” Naga Jolokiaa.

Keppana Kellari on ilmeisesti muutenkin tunnettu hyvistä pihveistään ja juomistaan. Mestassa on tarjolla verkkosivuston mukaan 1.400 eri olutmerkkiä ja 470 viskilaatua, joten ravintola lienee käymisen arvoinen, vaikka tulinen ruoka ei kiinnostaisikaan. Ravintolan sijainti on pihvin ohella varsinainen haaste…

2 vastausta artikkeliin “Keppanakellarin Harmageddon”

  1. Jos olet menossa, niin ravintolaan vievän pikkutien tienviitat ovat varsin suuntaa-antavia.

    Kerran vuokrattiin sieltä pari mökkiä ja pidettiin hauskaa viikonlopun verran. Aamun krapulapäästöt olivat lihansyöjillä varsin tehokkaat, kun olivat illalla käyneet vetäsemässä kunnon piffit alakerrassa.

  2. Hyvä homma. Ollaan ilmeisesti tiistaina lähdössä muutaman äijän ryhmällä mestoille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *