Yle avasi massiivisen videoportaalin

Digitaalisen kehityksen eturintamaan Suomessa viimeisen vuoden aikana noussut Yleisradio on avannut kovasti odotetun videopalvelunsa. Suomen laajimmaksi ja monipuolisimmaksi netti-tv ja -radiopalveluksi kehuttu sivuston on nimeltään Areena.

Jatkossa Areenalta löytyvät lähes kaikki Yleisradion omatuotantoiset radio- ja tv-ohjelmat. Lisäksi sivustolta voi kuunnella myös kahdeksaa valtakunnallista radiokanavaa. Tällä hetkellä sivustolta löytyy peräti 400 ohjelmaa tai ohjelmasarjaa. Mukaan on tulossa vielä esimerkiksi Kotikatu, kunhan tekijänoikeuskysymykset saadaan selvitettyä.

– Areenan sisällön laajuus ja monipuolisuus takaavat, että netti-tv kiinnostaa jatkossa entistä laajempaa käyttäjäryhmää. Radiokanavien ja radio-ohjelmien tuominen nettiin tässä mittakaavassa on myös radiomedialle iso askel, arvioi Lahti Yleisradion verkkosivuilla.

Areenan materiaali on jaettu kymmeneen luokkaan, kuten uutiset, urheilu, musiikki ja viihde.

– Suomalaisten mediankäyttö muuttuu ja Yleisradion tehtävä on vastata uusiin haasteisiin. Nyt tv-maksulle saa laajan vastineen myös verkkoympäristössä, sanoo ohjelmistoalueen johtaja Ville Vilén.

Palvelu tarjoaa lähetysajoista riippumattoman tavan katsoa ja kuunnella ohjelmia. Areena on aluksi avoin kaikille, mutta myöhemmin palvelun käyttäjäksi on rekisteröidyttävä. Rekisteröityminen edellyttää silloin maksettua tv-maksua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *