Äänestää vai ei?

Tänään kävellessäni kotiin huomasin liikennemerkissä tarran, jossa luki ”Jos äänestämällä voisi vaikuttaa, se olisi jo laitonta.” Aika hyvä pointti ja voi olla jopa jollain tavalla totta. Itse aion kuitenkin kaikesta kyynisyydestäkin huolimatta kävellä äänestyskoppiin ja raapustaa numeron siihen paperiin. Mutta vain, jos ei ole parempaa tekemistä kyseisenä päivänä.

Aika säälittävää on katsella lehtiä ja ehdokkaiden ilmoituksia. Kaikki ovat nyt maailman parhaita ihmisiä ja ”lähellä ihmistä”. Ehdokkaat pyörivät toreilla ja turuilla kun sienimetsässä ja juottavat ihmisille kahvia jakaen samalla mainoksiaan. Jos kyseinen ehdokas valitaan, hänestä ei kuulu mitään taas neljään vuoteen.

Onkohan niin, että ehdokkaat ovat kuin karhuja. Neljän vuoden välein ne tulevat koloistaan ihmisten ilmoille hakemaan oikeutusta elämäänsä. Sit taas kadotaan takaisin Arkadianmäen luolastoihin kolmeksi ja puoleksi vuodeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *