Voi Finnair Finnair minkä teit

Lähdimme eilen viettämään hyvin ansaittua lomareissua Thaimaahan. Kentälle saapuessamme Finnairin lento Bangkokiin oli kolme tuntia myöhässä, ja aikaa hilattiin hiljalleen reiluun neljään tuntiin. Lopulta tunti ennen arvioitua lähtöaikaa ilmoitettiin koko lennon peruuntumisesta teknisen vian takia. Sinänsä vittumainen asia ei häirinnyt aivan käsittämättömästi, sillä kuka nyt rikkinäisellä koneella haluaisi lentää.

Finnairin lentotoiminnan ulkopuolinen toiminta oli kuitenkin jotain aivan uskomatonta! Finnair oli valinnut asiakkaidensa majoitupaikaksi Bonus Inn (heh heh) -hotellin. Tähän saakka homma oli vielä kutakuinkin hallussa. Terminaalin ulkopuolella kuitenkin selvisi, että hotellille liikennöi kentältä vain YKSI TILATAKSI (!!!),vaikka väkeä oli odottamassa +6 asteisessa hyytävässä yössä noin 150! Thaimaahan matkaavilla oli tietenkin yllään vain kesävaatteet, ja joillain pelkät t-paidat. Puolentoista tunnin odottelun ja orastavan flunssan jälkeen jonossa hytisi vielä noin 70 matkustajaa, vaikka yhtiöltä oli useaan otteeseen pyydetty turhaan takseja tai linja-autoa.

Normaalisti tällaisessa tilanteessa lentoyhtiö hoitaa asiakkaille ensin käteen yöpakkauksen (partahöylä, yöpaita, hammasharja, jne) ja sen jälkeen kuljetusta varten suoranaisen taksiarmeijan, jolla kansa kyyditään nopeasti hotelliin, jossa odottaa ruoka- ja juomatarjoilu tai voucheri hotellin ravintoloihin. Vaikka keskellä yötä. Näin homma toimii siis asiansa osaavilla yhtiöillä, mutta ei toki Finnairilla, jossa ei ole ilmeisesti kuultukaan asiakaspalvelusta.

Nyt terminaalin ulkopuolella asiakkaita oli valmiina palvelemaan parikymmentä taksia, mutta niitä ei saanut käyttää Finnairin piikkiin. Sen sijaan yksi pieni tilataksi vei hotellille muutaman ihmisen noin puolen tunnin välein. Itse kyllästyimme 1,5 tunnin jälkeen odottelemaan ja otimme oman auton alle muiden jäädessä hytisemään ulos. Finnairin käsitys asianmukaisesta asiakaspalvelusta vahvistui, kun hotellissa ei ollut minkäänlaista ruokailumahdollisuutta, baaria tai vouchereita, ja lisäksi vastaanotossa todettiin, että asiakkaiden pitää poistua hotellista kello 12, vaikka korvaava lento lähtee kello 20, jos lähtee. Alustavien tietojen mukaan kaikki eivät edes mahdu mukaan tuolle lennolle.

Entisenä matkaoppaana otan koko homman lähinnä vain seikkailuna, mutta Finnairin puolesta saa nyt hävetä ihan tosissaan. Noin puolet asiakkaista oli ulkomaalaisia, ja heidän huuteluistaan päätellen Finnair ei jatkossa todellakaan kuulu heidän lennättäjiinsä. Muutama kymmenen lomatunnelmansa ja malttinsa aivan aiheesta menettänyttä keski-ikäistä suomalaista asiakasta hoitivat valituspuolen suurella pieteetillä.

Finnair osoitti toiminnallaan TÄYDELLISTÄ piittaamattomuutta asiakkaidensa hyvinvoinnista, ja veikkaisin useiden matkustajien sairastuvan flunssaan tuon session jälkeen. Hotellin respa kertoi, että tämä oli Finnairilla jo neljäs samanlainen keikka pelkästään tämän vuoden puolella. Enää en ihmettele, miksi Finnairin Aasian lennot ovat täyttöasteeltaan heikkoja. Viime viikolla naureskelin lukiessani Kirsi Pihan vuodatusta lentoyhtiöiden paskasta palvelusta. Silloin vielä ajattelin, että Piha olisi vain ylireagoinut, mutta nyt tiedän hänen osuneen naulan kantaan.

PS: Pisteenä i:n päälle matkalaukkuni oli jäänyt tuon muutaman tunnin aikana höyryjyrän alle, eli mennyt niin sanotusti paskaksi. Huomenna käväistään hakemassa Finnairin piikkiin uusi laukku. Silloin mietitään myös kuinka menetetty lomavuorokausi voitaisiin Aurinkomatkoilla korvata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *