Susan Kurosesta mediakonsultti?

Suomalaista lehdistöä viime kuukaudet pyörittänyt mediapelle Susan Kuronen osaa pitää itsensä otsikoissa keinolla millä hyvänsä. Ilmiönä se osoittaa Kuroselta ja hänen taustatiimiltään varsin taitavaa median käsittelyä, mutta ennen kaikkea se osoittaa toimittajilta arvostelukyvyn puutetta. Kommentoin jo aikaisemmin kuinka Kuronen sai houkuteltua sankan toimittajajoukon tulevan kirjansa KANNEN julkaisutilaisuuteen. Mukana oli tietenkin myös suurten mediatalojen toimittajat kommentoimassa, kuinka typerää oli olla paikalla. Viivan alle jäi kuitenkin kymmeniä mainosjuttuja Kurosen tulevasta kirjasta. Varsin taitavaa.

Kohun laannuttua Kuronen piti mediaa veitsenterällä heitellessään toinen toistaan typerämpiä kommentteja suhteestaan pääministeriin. Kun lööppijulkisuuden loppu alkoi viimein häämöttää, oli aika ottaa käyttöön raskaammat aseet. Tämän seurauksena Hymy-lehden tilaajat joutuivat siristelemään silmiään keski-ikäisen naisen esitellessä lähes alastomia kurvejaan lehden sivuilla. Kuvasarjasta, siis julkisuudesta, piti saada kaikki irti, joten joku mediapellen taustatiimistä (vain oma veikkaukseni) jätti poliisille tutkintapyynnön alastonkuvien vaikutuksesta Kurosen lasten hyvinvointiin. Aivan mahtavaa!

Kun kohu taas hieman laantui, piti otsikoihin päästä tutkimalla Kurosta ”herjanneiden” nettikirjoittajien henkilöllisyyttä oikein poliisin voimin. Nyt käräjäoikeus on määrännyt nuo ip-osoitteet paljastettaviksi. Luvassa on siis mahdollisesti syytteitä kunnianloukkauksista, mutta todellisena tarkoitusperänä on kuitenkin pitää ilmiö nimeltä Susan Kuronen yhä otsikoissa bloggaajien ja nettikirjoittajien kustannuksella. Kyseessä on siis mediapellen lööppimäärän kasvattaminen hinnalla millä hyvänsä. Pitäähän Kurosen päästä esittelemään lapsenlapsilleen hienoa lehtileikekokoelmaansa.

Tein aikaisemmin vuosia hieman samankaltaisia töitä, kun kasvatimme festivaalien, yhtyeiden ja yritysten palstatilaa ”kaikin keinoin”. Yleensä se onnistuikin vallan mainiosti, ja parhaimmillaan tuloksena oli kymmeniätuhansia palstamillejä tapahtumasta, joka ei oikeasti ollut aivan NIIN kiinnostava. Näin ammatillisessa mielessä Kurosen tiimi on tällä hetkellä Suomen paras mediajulkisuuden masinoija, jolle jopa Linda Lampeniuksen taannoiset julkisuustemput kalpenevat. Koska saamme Kurosen luennoimaan aiheesta markkinointialan seminaariin?

Yksi vastaus artikkeliin “Susan Kurosesta mediakonsultti?”

 1. Espoon lastensuojelu- ja muut viranomaiset

  Mistä lapsi saa apua, kun kunnan lastensuojelusta vastaavat sosiaaliviranomaiset levittelevät vain käsiään nähdessään lapsenetua loukattavan, poliisikin tukee toimillaan vain lapsiaan loukkaavia yh äitejä. Lastensuojelun Keskusliittossakin vain puhutaan lapsenedusta, toimintaan ei vain haluja riitä.

  Julkisuudessa törttöilevästä Susan Kurosesta puhutaan Espoolaisten lastensuojelun työntekijöiden kotioloissa, työpaikoilla vaietaan. Vetää ilmeet vakavaksi kun ajattelee perusteita millä lastensuojelun ammattilaiset – ja sosiaalialan osaajat ja muut viranomaiset vaikenevat asiasta työpaikoillaan…..

  Jatkuu: http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=1837

  Ari Savolainen
  Espoo 02940

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *