09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C0

Tuossa otsikossa on – sanotaanko vaikka – meidän asuntomme uusi ovikoodi, eli 09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C0. Tervetuloa kylään!

Hieman yllättävää, että tällä hetkellä 1,8 miljoonaa muutakin on ilmeisesti ottanut saman koodin käyttöönsä. Ei taida olla kovin turvallista… Olisikohan vanha koodi 1234 ollut sittenkin turvallisempi? Tästä pääsemmekin sujuvasti tarkastelemaan asiaa immateriaalioikeuksien näkökulmasta. Voisiko jollain taholla olla yksinoikeus ko. numero- ja kirjainsarjaan? Kyllä voisi, mutta ainakaan vielä ei ole.

Kuka ehtii hakea ensimmäisenä suomalaista tai Eu-laajuista yhteisön tavaramerkkiä tuolle ”tunnukselle”? Ainakin fi-domain on yhä vapaa, eikä kumpaakaan tavaramerkkiä ole vielä haettu. Merkille voisi hakea tavaramerkkiä vaikkapa tavaraluokassa 23 (langat tekstiilikäyttöön), jonka jälkeen sitä voisi käyttää ja levittää yksinoikeudella kyseisille tuotteille. Tällä hetkellä kuitenkaan KENELLÄÄN ei vielä ole yksinoikeutta koodiin, joten kuka tahansa voi sitä käyttää ja levittää esimerkiksi blogissaan tai IRC-Galleriassa.

PS: Muistakaa pirauttaa ennen kyläreissua, ja varmistaa että olemme kotosalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *