Liikenteenvalvontaa

Poliisi-tv Lahti JockaTuli tuossa pääsiäistorstaina käytyä taas verestämässä hiukan vanhoja muistoja Poliisi-tv:n keikalla. Suuntasimme kuvaajamme Jarkon kanssa Liikkuvan poliisin Lahden yksikköön, jossa hyppäsimme partion LP031 kyytiin tarkkailemaan pääsiäisen menoliikennettä. Keli oli yllättävän hyvä, sillä yöllä satanut lumi oli jo sulanut ja lämpöäkin muutama aste. Partion kundit olivat todella loistavia ja saimme materiaalia tarpeeksi vaikka kolmeen inserttiin. Nyt työstin 1,5 tunnin raakamateriaalista kuitenkin vain viiden minuutin mittaisen insertin, joka nähtiinkin Pollarissa jo seuraavana torstaina.

Ratsiaosastoa LusissaPartiomme suuntasi ensin Kuortiin, jossa tunnin liikenteenvalvonnan saldona oli kuusi hyllytettyä korttia ja suuri määrä ylinopeuksia. Myöhemmin korttien hyllytys jatkui suurien ylinopeuksien vuoksi myös Lusissa. Lahden alueella pääsiäisen saldo oli 120 ylinopeutta, 19 kuivuvaa ajokorttia ja kuusi rattijuoppoa. Että sellaista liikennekulttuuria. Itseäni risoi eniten Lusin kohdalla kapealla ja mutkaisella nelostiellä 80 kmh alueella 121 kmh nopeutta ajanut perheenisä, jolla oli kyydissä vaimo ja kaksi pikkulasta. Spede ei tajunnut, että jos eteen tulee esim. hirvi, niin koko perhe voisi olla hyvinkin nopeasti ruumissäkeissä. Onneksi äijä sai muutaman kuukauden miettimisaikaa, kun kortti on kuivumassa.

Kaiken kaikkiaan juttukeikka oli varsin mukava, ja kun saimme vielä hyvää materiaalia niin homma oli kuosissa. Kuvaussetti päättyi yhdeksän jälkeen, joten olimme Tampereella Ilveksessä oluella jo reilusti ennen puoltayötä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *