Olen valmis.

Olen päättänyt olla käytettävissä kokoomuksen ehdokkaaksi kevään 2023 eduskuntavaaleissa, mikäli Pirkanmaan kokoomuksen piirikokous niin katsoo. Ehdokaspaperit on nyt allekirjoitettu.

Työ, talous ja turvallisuus.

Vaaliteemani ovat samat kuin aiemmin, sillä työ, talous ja turvallisuus ovat nyt ajankohtaisempia kuin koskaan. Ne ovat teemat, jotka ratkaisevat Suomen ja suomalaisten tulevaisuuden. Ryhtiliike on välttämätön ja se tarvitaan nopeasti.

Rinteen/Marinin hallituskauden jälkeen Suomen seuraavalle hallitukselle jää korjattavaksi karmaisevasti velkaantunut valtio, joka vaatii vuosien holtittoman taloudenpidon myötä pikaisia ja rajuja toimia talouden vakauttamiseksi. Siinä ei onnistuta ilman työn ja talouden osaavaa yhdistämistä. Parantunut työllisyys ei nimittäin auta, kun valtiontalouden alijäämä on miljardeja euroja vuodessa. Sipilän hallituksen jäljiltä talous oli jo tasapainossa, mutta sitten alkoi päätön tuhlaus. Myös kriisipuhdistettuina lukuina.

Työn täytyy olla tekijälleen kannattavaa aina ja kaikissa tilanteissa. Nykyisin sosiaaliturva kilpailee työn kanssa, joten myös monille työkykysille kotiin jääminen on taloudellisesti kannattavaa. Tämä ongelma tulee poistaa leikkaamalla vastikkeettomia ja passivoivia tukia sekä keventämällä työn verotusta ja tuloveron progressiota. Suomalaiset täytyy saada töihin. Yhteiskunta ei pyöri ilman yrittäjiä, joten yrittäjyyden ja työllistämisen esteitä täytyy poistaa ja paikallista sopimista lisätä. Samaan aikaan julkisen sektorin menoja tulee leikata merkittävästi, jotta peruspalvelut voidaan jatkossakin turvata jokaiselle suomalaiselle. Sosiaaliturvan ryhtiliike tulee käynnistää kiireesti.

Kansallisen turvallisuuden puolella ryhtiliike Natoon on jo tehty. Kiitos siitä. Samppanjaa ei kuitenkaan avata ennen kuin jäsenyys on varmistunut. Turvallisuus on paljon muutakin kuin Nato ja puolustusvoimat. Sitä ovat myös esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalvelut sekä vanhuspalvelut. Ne ovat Rinteen/Marinin hallituksen jäljiltä karmaisevassa kunnossa, kun hoitojonot kasvavat ja sadat vanhukset ovat jääneet kokonaan ilman hoivapaikkaa. Sote-uudistus paisutti hallintoa, eikä edes yrittänyt parantaa sote-palveluita. Korjattavaa riittää siis vuosiksi. Suomalaisilla ei ole yksinkertaisesti varaa jatkaa nykyisellä linjalla, koska hoitoa ja hoivaa pitäisi saada silloin kun sitä tarvitaan.

Työ, talous ja turvallisuus.

Nyt tarvitaan ryhtiliike.

Olen valmis.

#jocka2023
#ryhtiliike
#kokoomus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *