Suomen Parhaat Verkkosivut?

Ehdin jo aiemmin käydä pienimuotoista debaattia Suomen Parhaat Verkkosivut ”kilpailun” järjestävän Coperdia Oy:n edustajan kanssa sähköpostin välityksellä. Samalla vaadin heitä poistamaan osoitteeni spammilistaltaan, mutta tänään sieltä saapui Soile Haanpää -nimiseltä henkilöltä taas spammimailia, jossa tarjottiin osallistumista puoleen hintaan. Nyt pääsee kusetettavaksi vain 60 eurolla (+alv) per saitti. Halpaa kuin makkara.

Kyseessähän on siis monille sivustojen ylläpitäjille tuttu kampanja, jossa tyhmiltä sivustojen pyörittäjiltä, siis lähinnä pienyrityksiltä, lypsetään rahaa. Itse pyöritän lukuisia saitteja, joista osalla ei ole vielä edes varsinaista oikeaa sivustoa. Saitilta löytyy siis pelkkä logo ja ehkä pari viihdeuutisten otsikkoa. Silti sain juuri tämänkaltaisista saiteista viestin, jonka mukaan:

Tutustuimme yrityksesi kotisivuihin, ja ne olivat persoonalliset, visuaalisesti kauniit ja hyvin tehdyt, eli osallistuja-ainesta. Kutsunkin yrityksesi www-sivuston mukaan Suomen Parhaat Verkkosivut-kilpailuun, toivottavasti otat kutsun vastaan. Lähetämme tämän ennakkoilmoittautumis-kutsun vain pienelle, www-sivujensa ansiosta valikoidulle joukolle yrityksiä, kuntia, julkaisuja ja yhdistyksiä.

Sama viesti on lähetetty siis spammina ”pienelle valikoidulle joukolle”, eli käytännössä sadoille sivustoille. Kusetuksen antaa ilmi se, että lukuisat sivustot, joita ei ole varsinaisesti vielä edes olemassa, on rankattu ”visuaaliseksi, kauniiksi ja hyvin tehdyksi”. Varsinaisesti laiton kisa ei kuitenkaan ole kyseessä, sillä ilmeisesti spammikampanjaan langenneiden joukosta valitaan arvalla ”voittajat”, ja lopulta jopa se über-glorifioitu The Suomen Paras Verkkosivusto. Moraalisesti käynnissä on kuitenkin yksinkertaisesti kusetus.

Saman spammin kohteeksi joutunut Kari T oli hankkinut linkin kyseisen yrityksen tietoihin YTJ:ssä. Toivottavasti Sinä et ole mennyt tuohon lankaan ja maksanut siitä, että saamme jatkossakin mailia vastaavilta tapauksilta.

PÄIVITYS: Asiasta lisää Butt Ugly -blogissa, josta löytyy myös Coperdia Oy:n ”toimitusjohtajan” vastine. Asiaan liittyen tämän päivän (26.3.2007) Kauppalehden Protestipalstalla oli taas kerran tuttu ilmoitus:

Coperdia Oy, Tampere 4.630 EUR / Aktiv Capital, Helsinki / 9.3.

Että silleen.

6 vastausta artikkeliin “Suomen Parhaat Verkkosivut?”

  1. Hei,
    ilmeisesti tuo Suomen Parhaat Nettisivut on osoittaunut aikalailla toimivaksi huijaukseksi. Itse olen myöskin langennut siihen mutta tänään lähetin asiasta reklamaation koska mitään sovittua ”mainostamista” tai muutakaan konkreettista ei ole tapahtunut. Ottaa kyllä kokolailla päähän mutta katsotaan, mikä on vastauksensa. Mikäli asiaan ei ole luvassa hyvitystä niin kuluttuja-asiamiehellä pirahtaa puhelin. Uskomaton lafka !
    Jatkoa !

  2. Onko muita yrittäjiä, joita on huijattu myyntitapahtumassa? Myydään radiomainosta mutta todellisuudessa se on joku luettu listaus jossa kauhea määrä epäselviä tuotteita. Laitappa viestiä tänne jos sinua on puijattu niin minun asianajajalla on mielenkiintoista kerrottavaa.

  3. Kyllähän tuo edellinen on kokolailla huijausta. Kuulemma useat yrittäjät menneet ”lankaan”. Kuluttaja-asiamiehelle asia ei kuulu eli Suomessa saa aikalailla vapaasti markkinoida b-to-b ihan silkkaa ala-arvoista palvelua. Reklamaatiota tehdessä kyseinen yhtiö käytti lakimiestä, joka oli osakas ja jolla ei ollut sanojensa mukaan hajuakaan toiminnasta. Hyvityslaskua tehdessä osuttiin kolmannella kerralla kohdalleen. Laskuista puuttui mm. oikeat summat, verojen osuus. Mielenkiintoisinta että kyseinen firma otti ja muutti elokuussa verkkotunnuksiaan ts. ei pysy niin helpolla perässä siitä, missä mennään. Että saattaapi olla Pekka, että ei kannata moisiin firmoihin haksahtua. Laki kun ei yrittäjää suojaa. Onneksi kyseessä ei ollut iso summa mutta siltihän se ottaa pannuun. Kyseinen yrittäjähän on ilmeisesti joku pirkanmaalainen hevosyrittäjä.

  4. Ai niin…hyvitykseksi luvattiin ilmoitustilaa ”Yrittäjälinja”-lehdessä. Ei ole näkynyt ts. valehtelivat siitäkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *