Mac hukkaa viestien liitetiedostoja

Tietoviikko uutisoi tänään kuinka Mac hukkaa liitetiedostollisia viestejä. Kyse on siis Mail -ohjelmasta, joka on hukannut kokonaan viestejä, joissa on ollut mukana liitetiedosto. Artikkelin mukaan ongelmasta voi kieliä ”liitetiedoston kuvakkeen pelkistety symboli”. Itse voin raportoida ongelman, joka on lähes samansisältöinen ja liittyy samaan ohjelmaan.

Mac -koneeni Mail -ohjelma hukkaa nimittäin liitetiedostoja. Ja vieläpä usein. Viimeksi tänään minulle soitettiin eräästä valtion virastosta, että maili tuli perille normaalisti, mutta ilman PDF-liitettä. Lähetin uuden viestin kahdella liitteellä, ja taas soitettiin liitteiden jääneen matkalle. Lähteneet -kansiossa liitteet olivat kuitenkin paikallaan mailissa. Näissä tapauksissa yksisivuinen PDF-liite on näkynyt viestiosassa kokonaisena, eli ei pelkällä kuvakkeella. Silloin kun viestin lopussa on näkynyt pelkistety kuvake, on liite myös saapunut perille.

Onko jollain muulla samanlaisia kokemuksia? En nimittäin millään viitsisi tästä lähtien lähettää jokaista liitetiedostoani webmailin kautta. Korjauspäivitystä ei ole ilmeisesti tulossa ihan hetkeen, joten onko ainoa keino vaihtaa mailiohjelmaa?

5 vastausta artikkeliin “Mac hukkaa viestien liitetiedostoja”

  1. Itellä myös samaa ongelmaa. Olis joskus jopa pc:n kanssa ihan outlookilla. Silloin se tosin johtui palvelimesta.. Nykyään kun macilla lähettelen meilejä joissa on liitetiedosto niin tapaan tehdä niin että upin tiedostot nettiin ja pistän meiliin linkin. Suht näppärää ja nopeeta.

  2. On tuota käynyt meidänkin talossa. Jos talosta lähtee ulos 100 pdf-vedosta kuukaudessa, niin ehkä 3-4:ltä asiakkaalta tulee viestiä liiteongelmista. Nekin koskevat yleensä vain yhdeltä tietyltä koneelta lähetettyjä viestejä. Luulimme pitkään, että koneen Mailissa on vika tai liitteet jäävät vastaanottajan yliherkän virustutkan haaviin (ja joissain tapauksissa näin on ollutkin), mutta näköjään ohjelmassa on ongelma ihan yleisellä tasolla.

  3. Macin Mailissa on liitetiedostoja lisättäessä file browserin alareunassa checkbox ”Use windows-friendly attachments”. Tämän ruksitettuani ainakin yllekirjoittaneella alkoivat liitetiedostot näkymään vastaanottajilla poikkeuksetta.

  4. Ei auttanut… Vieläkään Mac ei saa liitteitä liikkelle. Aika erikoinen ongelma.

  5. Minulla oli juuri vastaavanlainen ongelma siten, että yksi liitetiedosto meni perille, toinen ei millään. Pitkän pähkäilyn jälkeen huomasin poistaa toisen liitetiedoston nimestä välilyönnit, minkä jälkeen liitetiedosto meni perille. Mahtavatko ääkkösetkin olla ongelma. En osaa sanoa vielä, oliko ratkaisu tilapäinen vai yleispätevä. Ainakin muutaman kerran olen kuitenkin onnistunut lähettämään koemeilin itselleni niin, että tuo välilyönnillinen liite on mennyt perille. Itse asiassa yksi neljästä postilaatikostani näkyy toimivan näin, muut eivät… outo juttu. Huomena voi olla toisinpäin, ehkä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *