Omppu tuli taloon

Nyt on jo reilu viikko siitä, kun ensimmäinen Mac-masiina tuli taloon. Alkuaika on sujunut ihan mukavasti, vaikka ei uusi kone nyt ihan niiiiiiin mullistava ole kuin olisi voinut odottaa. Mainio peruskone silti, ja ainakin vääntöä Mac Book Pro Core 2 Duo 2,33 2Gb koneesta löytyy. Myös glossy-näyttö on osoittautunut erittäin hyväksi valinnaksi, vaikka sitä pitikin odottaa viikkokaupalla. Cinema HD 23″ odottaa jo uudessa toimistossani, enkä ole sitä päässyt siis vielä testaamaan.

WLAN toimii loistavasti ilman mitään kommervenkkejä ja valintoja. Se toimii jopa naapuriasunnossa, kun Fujitsu-Siemensin WLAN ei toimi kunnolla edes keittiössä… Samoin Macin GPRS-yhteys Nokian kommarin kanssa toimii kuin unelma, vaikka se ei suostunut koskaan toimimaan Fujitsu-Siemensin ja Windowsin kanssa. Kyllä Apple osaa. Täytyy kuitenkin todeta, että soundit ovat Fujitsussa huimasti paremmat, kun läppärissä on ”subbari” ja kaikki. Macin äänipuoli ei pelkkänä kannettavana käytettäessä päätä huimaa.

Windowsin sain koneeseen lähes heittämällä, mutta liekö sitten Wintoosan vai muun yhteensopivuuden ongelmia, kun Gatesin tuotos tuntuu pykivän normaalia enemmän Mac-alustalla. Muuten siirtyminen kahden käyttiksen aikaan on sujunut suorastaan mainiosti, ja tutustuminen OS X -puolellekin menee hiljalleen tässä sivussa.

Käyttövinkkejä ja ideoita ”pakollisista ohjelmista” vastaanotetaan. Adium-mese ja muutama muu hyvä juttu on jo asennettu, kiitos vaan vinkeistä. Kuinkas muuten saa Windowsin puolella (at)-merkin ja lakipykälän merkin? Ei ole nimittäin vielä löytynyt erikoisillakaan näppäinyhdistelmillä…. Sitten yksi ongelma on WordPressissä, kun OS X ei näytä tekstin pikamuotoilun valikkoa lainkaan. Onkohan siihen jollain fixiä? Kiitos jo etukäteen.

11 vastausta artikkeliin “Omppu tuli taloon”

  1. Woohoo! Onnea uuden Macin johdosta. Kyllä se on mullistava kone, sitä vaan ei heti huomaa, kun on niin paljon kaikkea uutta 😉

    Tuosta BootCampin @-merkki ongelmasta en valitettavasti osaa sanoa, mutta wordpress ei tosiaan toimi kunnolla nimen omaan Safarilla. Jos heität koneeseen Firefoxin, niin jo rupeaa pelittään pikamuotoilutkin.

  2. Ei se WordPressin valikon puuttuminen oli OSX:stä kiinni vaan Safarista.

    Firefoxilla näyttää tuon, Caminosta en ole varma.

    ”Pakollisia ohjelmia” voisi olla esim.
    – Cyberduck (S)FTP yhteyksien hoitoon.
    – iTunes-LAME mp3 konvertointiin
    – coconutBattery akun nykykunnon selvittelyyn.
    – VLC mediasoittimeksi
    – Flip4Mac pyöräyttää esmes WMV:t suoraan Quicktime yhteensopiviksi, ja verkosta striimaaminenkin luonaa helpommin.

  3. Firefox siis välittömästi koneeseen! Illalla on aikaa testailla myös muita Loopyn suosittelemia softia. Kiitos arvokkaista vinkeistä! Lisää saa laittaa tulemaan…….

  4. Audacity näyttäisi toimivan mainiosti. Se olikin tuttu PC-puolelta. TextWrangler on seuraavana vuorossa. Azureus kuulostaa myös tutulta, ja pitänee ainakin testata sen toimivuutta ihan ”tieteellisessä mielessä”. Kiitos linkeistä oikeille mestoillle!

    Hieman yllättäen Mac bugittaa kovasti erilaisten (ulkomaisten) videosaittien kanssa. Wintoosalla videot pyörivät hyvin ilman mitään lisäpalikoita, mutta Macilla ruutuun ei tule muuta kuin virheilmoituksia. Siis sekä Firefoxilla että Safarilla. Oletin Macin olevan aivan ylivoimaimainen juuri tuolla rintamalla, mutta ilmeisesti säätämistä saa tehdä yhtä lailla myös tämän vekottimen kanssa. Kai se on nykyisin itsestäänselvyys, oli kone mikä tahansa. Ilmeisesti tuo flip4mac auttaa tuohon ongelmaan…

    Firefox supattaa ihan mukavasti ja toimii WordPressin kanssa hyvin, mutta bugittaa selvästi Safaria enemmän varsinkin verkkosivustojen formien kanssa. Kai sitäkin pitää jostain vähän ”säätää” tai asettaa formit päälle, heh.

    Mikä olisi sellainen ultimate-mailiohjelma OSX:ään? Mitä itse käytätte?

  5. Applen oma Mail on riittänyt meikälle mainiosti. Integroituu Osoitekirjan kanssa, joka puolestaan synkkautuu S60-puhelimen kanssa. Sama juttu iCal-kalenterin kanssa. Aina ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan…

  6. Koneen oma Mail-softa vaikuttaa toki ihan toimivalta, mutta nyt pitäis saada siirrettyä siihen Outlookin mailit (ei siis Outlook Expressin), mutta se lienee kinkkistä. Olisiko siitä jollain kokemuksia?

  7. Outlookin mailien siirtäminen saattaisi onnistua Move2Mac-ohjelmalla. Windowsin pyörittämiseen Parallels lienee näppärämpi kuin Boot Camp.

    Olen kyllä ihan aloittelija näissä Mac-asioissa, mutta itselläni on hyviä kokemuksia ko. ohjelmista.

  8. Onnittelen hyvästä ratkaisusta. Oma iMacini sai viikko sitten seuraa Macbookista. Mitä tulee hyvään mailiohjelmaan, niin suosittelen Thunderbirdia, tietysti Firefoxin rinnalle. TB toimii täysin ilman mitään ongelmia, eikä edes kaadu enää päivitysten ansiosta. Applen Mail-softaa kokeilin, mutta jotenkin olin kuitenkin sitten niin paatunut Thunderbird-käyttäjä, että piti vaihtaa takaisin. Videoiden katselu on hieman makuasia. Jos pystyy elämään ilman soittolistoja ja haluaa pitää homman kompaktina, kannattaa asentaa Flip4Mac ja Divx Quicktimeen, josta ratkaisusta ainakin itse olen pitänyt.

    Tässä muutamia laatusoftia, joita tulee käytettyä..

    – Incubator (mindmap)
    – Colloquy (irc)
    – Adium (IM)
    – TextWrangler (koodieditori)
    – Cyberduck (FTP)
    – Transmission (torrentti)
    – The unarchiver (avaa kaikki paketit)
    – Skype (tukee nykyään myös isightia)
    – Toast (poltto)
    – What Size (minne se tila oikein häviää?)

  9. Move 2 Mac on ilmeisesti ihan bueno softa, mutta silläkään ei saa siirrettyä sähköposteja.

    The one disappointment is that Move2Mac doesn’t move your actual e-mail messages to the Mac. This is a grisly task, considering the notorious mailbox-format incompatibility of various Mac and PC e-mail programs.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *