Turvallinen Tampere

Tampereella on parhaillaan käynnissä jonkin sortin EU-kokous, jonka turvatoimia kuvattiin moninkertaisiksi taannoiseen Asem-kokoukseen verrattuna. Koska asumme tässä isojen herrojen pelipaikan vieressä, voin yhtyä tuohon kommenttiin. Esimerkiksi koiraa ulkoiluttaessa on tuntunut suhteellisen turvalliselta, sillä sunnuntai-illasta saakka mestoilla on ollut suunnilleen enemmän poliiseja kuin muita ihmisiä ja poliisiautoja vähintään yhtä paljon kuin tavallisia autoja.

Esimerkiksi Tammelassa näkyy aina vähintään pari poliisiautoa minne tahansa katsookin. Nappasin juuri parvekkeelta kuvan tuosta Tulllintorilta, jossa on parhaillaan yhdeksän poliisiautoa. Välillä niitä on ollut siinä parisenkymmentä. Lisäksi poliisin helikopteri on käynyt aamuisin tutkimassa saattueiden reitillä olevien talojen katot. Tänään satuin olemaan juuri ulkona, kun noin 80 metrin korkeudessa kaarrellut kopteri tähysti hakuvaloillaan talomme kattoa terroristien varalta.

Kaiken kaikkiaan koko setti on ihan mielenkiintoinen kokemus. Poliisisaattueita menee parvekkeen alta noin 10 minuutin välein, ja silloin muu liikenne katkaistaan kokonaan poliisiautojen saattamien autoletkojen tieltä. Myös saatueita turvaavien autojen koreografia on varsin mielenkiintoinen ja ilmeisen tarkkaan suunniteltu. Amerikkaa.

Yksi vastaus artikkeliin “Turvallinen Tampere”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *