Tekstimainontaa parhaimmillaan

Tänään kolahti postiluukusta Arvopaperi-lehden kylkiäisenä jaettava Arvoasunto-lehti. Siinä osui silmään ajankohtaan epäilyttävän hyvin osuva viiden sivun artikkeli, jossa kehuttin estottomasti Tampereen keskustassa arvopaikalla sijaitsevan Tuulensuun taloyhtiön asuntoja.

Samassa talossa, tarkemmin sanoen koko talon keskellä, sijaitsevaan Kinopalatsi-elokuvateatteriin rakennetaan parhaillaan yökerhoa. Olin itse muutama vuosi sitten suunnittelemassa samaan tilaan rock-museota, jonka taloyhtiö torpedoi melu- ja hajuhaittoihin vedoten. Nyt tulossa on siis museon sijaan aamuneljään saakka auki oleva yökerho. Tosin vain jos Tampereen kaupunki ei torpedoi suunitelmaa ostamalla tilaa itselleen.

Muistan viime vuosilta vain yhden ilmoituksen, jossa olisi myyty maineikkaan Tuulensuun asuntoja, mutta ”jostain syystä” viime viikkoina talosta on ”sattumalta” tullut myyntiin useita arvoasuntoja. Miksiköhän? Ilmeisesti talon asunnoista halutaan päästä eroon ennen ravintolan avaamista, ja kauppaa ryydittääkseen Arvoasunto-lehti hehkuttaa nyt estoitta talon luksusta ja mahtavuutta.

Minua ei lainkaan yllätä se, että tulevia melu- ja hajuhaittoja tässä journalistisin perustein kovin heppoisessa jutussa ei mainita lainkaan, vaikka muut lehdet ovat niistä toitottaneet jo kuukausikaupalla. Kinopalatsin elokuvateatterin olemassaolo kuitenkin todetaan ylväin sanakääntein seuravaa:

– Selvisi, että katto kuului Tuulensuun kuuluisalle elokuvateatterille, joka oli aikoinaan Pohjoismaiden suurin ja komein.

– Iloinen yllätys on ollut myös se, että Tuulensuun asunto on kuluneiden kolmen vuoden aikana nostanut mukavasti arvoaan..

Nyt onkin mielenkiintoista seurata, koska kyseisessä Helena Kujalan kirjoittamassa mainoksessa haastateltu asukas laittaa asuntonsa myyntiin. Vai olisikohan kyseinen asunto jo myynnissä olevien joukossa? Kolmen vuoden arvonnousu lienee paperia siinä vaiheessa, kun diskojytä pitää perheen pienokaisen hereillä aamuneljään saakka. Toivottavasti myyjät muistavat, että lain mukaan asunnon hintaan vaikuttavat tiedossa olevat asiat pitää ilmoittaa ostajalle.

4 vastausta artikkeliin “Tekstimainontaa parhaimmillaan”

 1. Mikä ihme tarve Jori-Pekka sinulla on puhua puuta heinää kinopalatsista blogissasi ja nyt vieläpä stara.fi verkkojulkaisussa?

  Aikoinaan niin kovasti mainostit sitä, että Suomirock Hall of Fame
  tulee kinopalatsiin. ( https://www.jocka.fi/?p=119 ). Tuolloin asia oli
  vielä täysin auki ja kuten kaikki tiedämme vetämäsi Suomirock Hall of Fame
  vetäytyi kaikessa hiljaisuudessa pois.

  Nyt kovasti meuhkaat täällä ja stara.fi:ssä ( http://www.stara.fi/?p=4349 ), että Kinopalatsiin rakennetaan parhaillaan ravintolaa. Tämä ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Kinopalatsissa tehdään lvi-remonttia, joka on pakollinen remontti, oli ravintolaa tulossa tai ei. Lupaahan ravintolatoiminnalle ei ole vielä edes annettu!

  Uutisoit stara.fi:ssä, että kinopalatsia yritetään suojella addressilla,
  joka mielestäsi on myöhäistä koska ravintolaa jo rakennetaan. Koska
  tämä ei pidä paikkaansa lienee asiallista, että korjaat uutisen ja
  voit vaikka samalla itsekin kirjoittaa puumerkkisi addressiin.
  http://www.adressit.com/kinopalatsi

  Paitsi, että sinähän taidat olla oikeasti sitä mieltä, että ”pohjoisen
  euroopan kaunein elokuvateatteri” ansaitsee tulla raiskatuksi.. sitähän
  sillä Suomirock Hall of Famellakin kaiketi yritettiin.

  >Olin itse muutama vuosi sitten suunnittelemassa samaan tilaan rock-museota,
  >jonka taloyhtiö torpedoi melu- ja hajuhaittoihin vedoten. Nyt tulossa on siis >museon sijaan aamuneljään saakka auki oleva yökerho.

  Käsittääkseni tämä vetämäsi ”museohanke” oli siitä erikoinen, että museossasi oli tarkoitus järjestää oluen huurustamia rokkikonsertteja. Siitähän ei melua tule vai kuinka?

 2. Mahtavaa, kiivasta keskustelua ja tunteiden paloa! Melkein voin aistia raivosi rivien lomasta. Ja vieläpä oikein Jori-Pekalle osoitettuna, onpa virallista. Olisin otettu, jos purkauksesi olisi perustunut faktoihin.

  Hienoa, että myös seurakunnan, taloyhtiön tai elokuvaväen edustaja ottaa osaa keskusteluun, sillä ”se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa”. No, blogeissahan on tarkoitus esittää mielipiteitään vapaasti. Faktoissa tulisi kuitenkin pysyä, tai jättää kommentoimatta, ellei faktat ole hallussa. Menkööt kuitenkin tämän kerran eetteriin. Kommentissasi olisi siis paljonkin virheitä korjattavana, mutta yritän esittää asian lyhyesti ottamatta kaikkiin virheisiin kantaa.

  Suomirock Hall of Famen perustaminen Kinopalatsiin oli jo sovittu tilan omistajan, Taitokaari Oy:n kanssa. Sitten taloyhtiö teki yllämainitun vedon, eikä antanut lupaa remonttiin. Tilan omistaja vei asian oikeuteen, jossa taloyhtiö mitä ilmeisimmin jutun hävisi, koska muussa tapauksessa tilanne ei olisi nykyinen. En lainkaan ihmettele taloyhtiön kettuuntumista, kun arvoasunnot suorastaan mätänevät käsiin. Mutta sitä saa mitä tilaa ja tässä tapauksessa korkojen kera, ainakin kun asuntoilmoituksia katsoo.

  Mainitsit, että projektimme ”vetäytyi kaikessa hiljaisuudessa”. Allekirjoitan tuon, mikäli tarkoitat sitä, että lehtijutut Aamulehdessä tai Tamperelaisessa sekä radiohaastattelut Ylen Tampereen Radiossa ja Radio 957:ssa ovat mainitsemaasi ”kaikessa hiljaisuudessa vetäytymistä”. Kuinka on?

  Asian ulkopuoliseksi sinut leimaa virheellinen luulo siitä, että tilaan olisi tullut Suomirock Hall of Famen myötä ”oluen huurustamia rokkikonsertteja”. Todellisuudessa konsertit olisivat olleet alkuillasta järjestettyjä tukikonsertteja, jotka olisivat päättyneet viimeistään kello 22.00. Tämä tieto annettiin tuolloin myös taloyhtiölle ja lehdistölle järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, jossa sinä et ilmeisesti ollut läsnä. Tilassa olisi myös toiminut _kahvila_, josta olisi myyty kahvia, pullaa ja – hui – myös olutta.

  Samassa tiedotustilaisuudessa kerrottiin myös suunnitelmista rakennuksen suhteen, eli mainitsemaasi ”raiskausta” ei olisi tullut, ellet sitten käsitä ”raiskaukseksi” toisen kerroksen katon maalaamista vesivuodon takia ja aiemminkin mainittua pakollista wc-remonttia. Kuulostaako ”raiskaukselta”?

  Kinopalatsiin rakennetaan parhaillaan ravintolaa, minkä takia sinne tehdään LVI-remonttia. Nyt saat loistavan tilaisuuden perustella, miksi esimerkiksi koko teatterin tuolirivistöt on kuljetettu pois pelkän LVI-remontin takia? Ainakaan LVI-työt eivät sitä vaadi. Kuten jo Staran uutisessa kirjoitin, tilassa on tosiaan pakko tehdä remonttia ennen kuin siellä voidaan järjestää yleisötilaisuuksia. Asia on minulle hieman liiankin tuttu.

  Ei ole mitenkään tavatonta, että ravintolan remontti aloitetaan ennen lupien saamista. Se on riski, jonka ravintoloitsijat ja tilojen omistajat silloin tällöin ottavat säästääkseen aikaa. Tampereen ydinkeskustassa remontoitiin taannoin erästä ravintolatilaa arviolta sadalla tuhannella eurolla, mutta lupaa lopulta ei tullutkaan ja tila on yhä tyhjänä. Näin voi hyvinkin käydä myös tässä tapauksessa, jos ”iltaravintola” ei saa ensi tiistaina lupia ja kaupunki päättää lunastaa tilan itselleen.

  Kuten varmasti itsekin Staran artikkelista ja blogikirjoituksestani huomasit, en ottanut kummassakaan lainkaan kantaa itse kiistaan ravintolasta tai suojelusta. Pidän oman kantani itselläni, ja kirjoitan asiasta sen sijaan faktaa. Toivottavasti sinäkin pysyt jatkossa faktoissa ja käyt vaikkapa tutkimassa Aamulehden arkistokappaleita ennen jatkokommentointia.

 3. Mites asiassa kävi?

  ”Samassa talossa, tarkemmin sanoen koko talon keskellä, sijaitsevaan Kinopalatsi-elokuvateatteriin rakennetaan parhaillaan yökerhoa.”

  Ai, jos näin, niin missä vaiheessa se yökerho purettiin ja tilalle rakennettiin
  teatteri?

  ”Nyt tulossa on siis museon sijaan aamuneljään saakka auki oleva yökerho.”

  Ei ollut tulossa eikä tullut. Asia oli tällöin avoin.

  ”diskojytä pitää perheen pienokaisen hereillä aamuneljään saakka”

  Teatterista ei tule diskojytää. Teatteri ei ole auki aamuneljään.

  ”Olisin otettu, jos purkauksesi olisi perustunut faktoihin.”

  Olisiko viimein aika myöntää, että olit väärässä?

 4. On mielenkiintoista ja varsin kuvaavaa, että asia jäi vaivaamaan sinua Jeppe siinä määrin, että keskustelu jatkuu edelleen kaikkien näiden vuosien jälkeen, vaikka olet täysin ratapihalla koko asiasta. Pienellä googlettamisella ko. tilan viime vuosien mielenkiintoiset käänteet selviävät myös sinulle, mikäli olet jostain syystä ollut täydellisessä uutispimennossa Tampereen kulttuurimaailman tapahtumista. Paikallaan on siis ennemminkin jonkinlainen osanottoni tai surunvalitteluni. Muistin virkistämiseksi voisit verrata artikkelin ensimmäistä kommenttiasi tämän hetken tilanteeseen. Lainaan tähän alle kirjoitustasi:

  ”Nyt kovasti meuhkaat täällä ja stara.fi:ssä, että Kinopalatsiin rakennetaan parhaillaan ravintolaa. Tämä ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa.”

  Miten tätä väitettäsi tulee tulkita kun sitä verrataan Kinopalatsin nykyiseen toimintaan:? Alla ote Kinopalatsin verkkosivuilta.

  Baareja on kolme kappaletta. Pöytiin tarjoiltuna ruokailu on mahdollista järjestää jopa 500 asiakkaalle. Buffet-tyyppinen ruokailu voidaan järjestää yli 900 hengelle.

  Mielestäsi paikka ei siis ole ravintola? Mitä väitteisiisi esimerkiksi ”discojytän puuttumisesta” ja ”ei ole ravintola” tulee, niin olen itse käynyt Kinopalatsissa varsin aktiivisesti, viimeksi kolmisen viikkoa sitten katsomassa Beatles-musikaalin ja syömässä kolmen ruokalajin illallisen viineineen ja drinkkeineen. Ilta piti sisällään täydet ravintolapalvelut ja kovaäänistä rockmusiikkia. Suosittelisin edes käymään ko. tilassa ennen perättömyyksien suoltamista. Ymmärrän toki jos olet tilasta häädön saaneen Palatsiseurakunnan jäsen, eikä vakaumuksesi anna osallistua ko. tilaisuuksiin. Siinä tapauksessa et tosin voi muutenkaan kommentoida koko juttua. Hyvää jatkoa valitsemallasi tiellä.

  PS: Beatles-musikaalin aikana kuunneltiin kovaäänistä rockia ja juotiin samalla runsaasti huurteista olutta. Miten se eroaa ”oluen huurustamasta rokkikonsertista?”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *