Taksilla Bangkokissa

Majoituimme Bangkokissa perinteisesti Narai -hotelliin, joka on hinta-laatu-suhteeltaan aina hyvä valinta. 2100 – 2300 bahtia (40 – 46 euroa) huoneesta ei ole paha, kun sijainti, aamiainen ja allasosasto ovat kerrassaan mahtavia. Hotellin aulassa ja altaalla on myös ilmainen WLAN-yhteys. Ensimmäinen Bangkok-Ilta jäi lyhyeksi, joten tilasimme huonepalvelusta safkat (150 bahtia, eli 3 euroa annos) ja menimme ajoissa nukkumaan.

Bangokissa kannattaa olla varuillaan varsinkin taksien ja tuktukien kanssa, sillä turistien vedätys on yleisempää kuin heteromiehet Ruotsissa. Lentokentältä keskustaan maksaa Airport Taxilla huimat 700 bahtia ja ulko-ovella palveluksiaan tarjoavien huijaritaksien kyydissä noin 400 – 600 bahtia. Ellei halua päästä rahoistaan, tulee kentältä ottaa virallinen Taxi Meter ja vaatia kuskia käynnistämään mittarinsa. Lisäksi keskustaan tarvittavat tietullit (yhteensä 60 bahtia) kannattaa maksaa itse. Hintaa taksimatkalle tulee tällöin vain noin 230 bahtia tulleineen päivineen.

Taksimatkalla tulee muutenkin aina vaatia mittarin käynnistämistä tai joutuu maksamaan vähintään tuplahinnan. Mikäli kysyy hintaa etukäteen, se liikkuu keskusta-alueella noin 100 – 250 bahtin välillä, kun mittarin kanssa hintahaitari on 40 – 60 bahtia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *