Tioman Paya Resort – Snorklausta kilpikonnien kanssa

Hyvässä sängyssä hyvin nukutun yön jälkeen maistui Paya Resortin aamiainen, joka yllätti Singaporen Robertson Quay hotellin säälittävän ”aamiaisen” jälkeen positiivisesti. Aamupalan jälkeen suuntasimme rannalle ottamaan solaa ja päätimme myös vuokrata snorkkelit (8MR/hlö/pv). Se todella kannatti, sillä löysimme aivan rannan tuntumasta ihka oikean kilpikonnan ruokailemassa ja uiskentelemassa. Uimme ehkä vartin noin puolen metrin läpimittaisen kilpparin kanssa ja kokemus oli todella upea!

Tiomanin Paya -kylä käsittää siis itse Resortin lisäksi vain pari tönöä, eikä muihin kyliin käytännössä pääse ilman venekyytiä. Onneksi Resortin oma ravintola on suhteellisen tasokas ja keskihintainen (16-22RM/annos), eli sieltä saa sopuhintaan monipuolista ja hyvää ruokaa ja juomaa. Vieressä on toki pari yksityistä suhteellisen ankean oloista ”ravintolaa”, mutta siellä ei ole näkynyt edes reppumatkailijoita syömässä, joten päätimme jättää ne testaamatta.

Paya Resort saa sähkönsä aggregaateista, joiden niiden sammuillessa sattui päivittäin pitkiäkin sähkökatkoksia. Mukaan kannattaakin varata pari kynttilää ja tulentekovälineet, ettei iltaa tarvitse viettää pimeässä. Majoitukseen ei sisälly myöskään siivousta majoituksen aikana, joten asiakas joutuu itse siivoamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *