Malesia, Pulau Tioman – pilotin unelma

Terveiset Malesiasta ja Pulau Tioman -saarelta! Lento tänne oli vähintäänkin ikimuistoinen, sillä Berjaya Air lentää (Singapore – Pulau Tioman – Kuala Lumpur S$240/hlö) tänne ehkä 60-luvulta peräisin olevalla nelimoottorisella potkurikoneella.

Singahdimme saarelle vieläpä ukkospilvien läpi. Huh. Kaiken lisäksi saaren kiitotie on ehkä _maailman_ vaikein laskeutua!!! Samaa tasoa kuin Hong Kongin edesmennyt kenttä ja hiukan samaan tyyliin kuin Madeiran kenttä. Molemmissa päissä kiitotietä nousee heti viidakkoinen vuorenseinä, joten pilotti joutuu tekemään madeiramaisen lähestymisen ilman perusosaa ja finaalia. Suoraan myötätuuliosalta about 60 asteen kaarrolla tonttiin siipien hipoessa palmuja. Ei tällaista kenttää olekaan…

Perillä odottivat lomakohteemmme Paya Resortin miehet pienellä moottoriveneellä, jolla ajettiin meriteitse kohteeseen noin 10-15 minsaa (40MR/hlö edestakaisin). Autoteitä saarella on vain pieni pätkä lentokentän ympäristössä, ja muuten tavarat ja ihmiset kuljetetaan veneillä.

Paya -kylä on vain parin talon kokoinen, mutta itse Paya Resort yllätti mukavuudellaan. Mökkimme on tasokas, hyvin sisustettu siisti kokolattiamattoinen parisängyllinen chalet, jossa on ilmastointi, televisio, sähkö ja parveke hintaan 250MR/yö. Halvimmillaan majoituksen saa tosin alle 50MR yö, mutta silloin joutuu tinkimään usein ilmastoinnista ja omasta vessasta.

Selkeästi eniten turisteja täällä on Britanniasta, mutta perinteisiä palosireenin lailla kännissä örveltäviä punaniska-futisfani-brittejä ei näiltä mestoilta onneksi tapaa. Ne ovat tainneet suunnata tuttuun tapaan Koh Samuille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *