Vanhukset osaavat käyttäytyä?

Kuvittele kauniin kesäpäivän aamu, jolloin noin 35-vuotias onnellinen äiti on suunnannut kaksivuotiaan poikansa kanssa yhteiselle herkkuhetkelle Tampereen keskustassa sijaitsevaan kahvilaan. Reipas pikkupoika syö sämpylää ja juo pillimehua sininen kalastajanhattu päässään ja on iloinen mukavasta kesäretkestä kaupunkiin. Samalla iloisesti naurava pikkupoika tuo iloa ja positiivisuutta muidenkin kanssaihmisten aamuun.

Äidin ja pojan mukavan aamiaisen keskeyttää kuitenkin pian todellinen herrasmies, joka on istunut herrasmiesystäviensä kanssa viereisessä pöydässä. Hän on varmasti miettinyt seuraavia sanojaan pitkään ja hartaasti ennen kuin uskaltaa karjaista vaahtosammuttimen kokoiselle pojalle:

– Ota poika lakki pois päästä kun syöt!!!

Äiti ja muut kahvilan asiakkaat ovat tukehtua kahviinsa moisen kuullessaan ja äiti yrittää heittää takaisin jotain kommenttia, mutta siinä vaiheessa herrasmies on jo paennut vastakommenttia kahvilan wc-tiloihin. Asiakkaiden hämmennys ehtii jo hieman laantua, kun vessassa uutta nasevaa sutkausta miettinyt herrasmies palaa pöytään ja jatkaa iskuaan.

– Ei minulla muuten mitään, mutta tuota menoa pojasta tulee samanlainen kuin äidistään!!!, hän lohkaisee vihaisella äänellä ja pakenee jälleen pelkurimaisesti paikalta oven eteen parkkeerattuun Citroen C4 -autoonsa ja kaasuttaa nopeasti pois.

Pikkulapsi on itkun partaalla, kun vieras setä tulee puhumaan äidille vihaisella äänellä ja äiti yrittää jälleen huudella miehen perään jotain epämääräistä syytösten tarkoitusperästä. Tässä vaiheessa myös kahvilan asiakkaat ovat raivon partaalla ja osa huutelee miehen perään. Takuulla kaikkien läsnäolijoiden aamu on pilalla. Tai ei oikeastaan aivan kaikkien…

Herrasmiehen ystävät istuvat nimittäin edelleen äidin ja lapsen viereisessä pöydässä ja hymyilevät omahyväisesti. Jälleen yksi lakkipää on saanut kuulla kunniansa – olkoonkin hän vasta kaksivuotias puolustuskyvytön pikkupoika.

Tämä tarina on tosi, ja se tapahtui Tampereen Siilinkarin kahvilassa tänään, 16. kesäkuuta kello 08.30. Kyseisen herrasmiehen seurue istuu ilmeisesti joka perjantaiaamu kello 08.00 alkaen heidän vakiopöydässään, josta käsin herrasmiehet toteuttavat näitä iskujaan viattomia pikkulapsia ja naisia kohtaan.

Minun ja ystävieni oli pakko mennä tiedustelemaan näiltä jäljelle jääneiltä herrasmiehiltä paikalta jo paenneen miehen motiiveja iskuunsa. Hänen herrasmiesystävänsä totesivat vain, ettei asia heille kuulu.

– Hän on 70-vuotias. Asia ei kuulu meille. Kukahan tässä nyt oikein käyttäytyy huonosti?!?!, meille todettiin. Ilmeisesti seura tekee kaltaisekseen.

Naista ja poikaa vastaan sanallisesti hyökännyt herrasmies on noin 170 cm pitkä ja hänellä on lähes olkapäille ulottuvat harmaat suorat hiukset. Pikkutakkiin pukeutunut herrasmies ajaa ilmeisesti punaisella Citroen C4 -autolla.

Katson suoranaiseksi kansalaisvelvollisuudekseni julkaista tällä sivulla kyseisen henkilön valokuvan, auton rekisterinumeron ja nimen, kun saan ne haltuuni. Lain kirjainta noudattaen tietenkin. Moinen sanallinen hyökkäys ei ole millään tavalla oikeutettu, varsinkin kun ”lakkipää” oli kaksivuotias puolustuskyvytön poika.

3 vastausta artikkeliin “Vanhukset osaavat käyttäytyä?”

  1. Se setä oli muuten oikeassa, lakki päässä ei syödä. Asian esitystapaan ja kohteeseen en ota kantaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *