Uutiskriteerit uusiksi

Minua ja monia ystäviäni on hieman häirinnyt Alma Median viime aikana käyttämä tapa buustata Tanssii tähtien kanssa -ohjelman katsojalukuja vääntämällä ohjelmasta päivittäin juttuja medioihinsa. Kyseisen ohjelman ”jännittävät tapahtumat” ovat täyttäneet varsinkin Iltalehden lööpit viimeisen kolmen viikon ajan.

Ystäväpiirini poikkeaa ehkä ns. tavallisesta suomalaisesta tv-katsojasta, mutta en tunne yhtään ihmistä, joka olisi kiinnostunut esimerkiksi Kristiina Elstelän tanssimisesta (nothing personal) niin kovasti, että haluaisi lukea sen ympärille väkisin väännettyjä juttuja päivittäin. Ohjelman ylenpalttinen hehkutus konsernin medioissa ei ole kuitenkaan jättänyt kylmäksi, vaan aiheuttanut monissa vastareaktion.

Oletin, että Iltalehden lööppiin saakka päässeet Lola ex-Odusogan kommentit sarjan kilpailijoista olisivat asettaneet pohjat, mutta olin väärässä. Ohjelman loppumisen kunniaksi Maikkari päätti kuitenkin ottaa oman konsernin satsauksesta kaiken irti, joten kyseisen ”jännitysnäytelmän” lopputulos uutisoitiin insertillä Kymmenen uutisissa saakka. Tosin loppukevennyksessä.

Seuraavaksi Kymmenen uutisissa nähdään ”Cafe Punavuoressa happy hour” -uutinen ja Iltalehti puolestaan hehkuttaa kissan kokoisin kirjaimin lööpissään ”Baarin Makkonen piti maljapuheen!”. Ehkä flopannut tosi-tv-sarja voisi silloin saada kasaan jopa puolet budjetoidusta katsojamäärästä. Tai ei ehkä sittenkään.

Keksitkö sinä lisää tulevia Iltalehden otsikoita? Tässä pari esimerkkiä:

– ”Baarin Kaitsu kävi kaupassa”
– ”Katastrofi Baarissa: Kassakone jumiin kesken illan!”
– ”Frank avoimena: Kotimatka odottaa!”
– ”Asiakkaan tilitys: Cafe Punavuoren Dj ei soittanut toivebiisiäni!”

PS: Lupaan tarjota Iltalehden päätoimittajalle oluen, jos huomisen Iltalehden lööpissä on kissan kokoisin kirjaimin turhanpäiväistä hehkutusta Valssaa tähtien kanssa -ohjelman ”uskomattomasta jännitysnäytelmästä”.

PÄIVITYS 24.4.2006

Ei juma… Olisihan se pitänyt ennustaa ilman kahvipapujakin! Finaalia seuraavana päivänä Maikkari ja Subtv ilmoittivat yhdistävänsä surkean Baarin ja Tanssii vauhkojen kanssa -ohjelmat tekemällä ”Baarin erikoisjakson”, jossa ”tanssitähdet” tanssivat Cafe Punavuoressa. Edellä mainitsemani olut pitäisi tarjota kanavien innovatiivisille ohjelmapäälliköille.

Myös Maikkarin Kuuden uutisten uutispäällikkö ansaitsee oluen, kun uutisten lopussa kysyttiin tänään ”Onko elämää Tanssii tähtien kanssa -ohjelman jälkeen?” Nyt alkaa mennä jo hiukan korniksi tuo touhu.

4 vastausta artikkeliin “Uutiskriteerit uusiksi”

  1. Olen samaa mieltä siitä, että Iltapäivälehdet voisivat joskus harkita lööppeihinsä mielenkiintoisempia asioita. Uskon kuitenkin, että esim. Tanssii tähtien kanssa on lööpeissä vain ja ainoastaan sen takia, että se myy.

    Iltapäivälehtien lööpit ovat liian tärkeitä paikkoja _lehtille_ eikä niitä käytetä ”katsojalukujuen buustaukseen” Eikä maikkarilla ja Iltalehti sitä paitsi enää ole samaa firmaakaan.

  2. Alma Media tosiaan myi Maikkarin Bonnierille, mutta uskon silti, että talojen välillä on edelleen jonkinlaista YYA-henkeä. Tänään julkaistujen tietojen mukaan ohjelmalla oli 1,5 – 1,8 miljoonaa katsojaa, mikä on todella paljon. Ilmeisesti aliarvioin kirjoituksessani tuulipukukansan ohjelmamaun 🙂

  3. Ei juma… Olisihan se pitänyt ennustaa ilman kahvipapujakin! Finaalia seuraavana päivänä Maikkari ja Subtv ilmoittivat yhdistävänsä surkean Baarin ja Tanssii vauhkojen kanssa -ohjelmat tekemällä “Baarin erikoisjakson”, jossa “tanssitähdet” tanssivat Cafe Punavuoressa. Edellä mainitsemani olut pitäisi tarjota kanavien innovatiivisille ohjelmapäälliköille.

    Myös Maikkarin Kuuden uutisten uutispäällikkö ansaitsee oluen, kun uutisten lopussa kysyttiin tänään ”Onko elämää Tanssii tähtien kanssa -ohjelman jälkeen?” Nyt alkaa mennä jo hiukan korniksi tuo touhu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *