Varjoliitoa Tampereen ilmatilassa

Varjoliito Jocka Siilinkari Tampere
Tänä viikonloppuna oli jälleen vuorossa vuosittainen Aamulehden ulkoilupäivä Tampereen Siilinkarilla. Olimme esittelemässä varjoliitoa kansalaisille, joita riittikin ehkä noin 15.000 hengen edestä. Sää oli aivan täydellinen, joten olimme lentämässä myös lauantaina.

Toki kamera piti ottaa myös yläilmoihin, vaikka sillä joutuikin tähtäilemään hansikkaat kädessä, sillä lähes puolen kilometrin korkeudella 35 kilsan vauhdissa oli ”hivenen” kylmempi kuin makkarakojujen kupeessa. Tuossa ylhäällä on perinteinen ”omakuva-pousaus” yhdessä Näsinneulan kanssa. Siinä on korkeutta enää noin 160 metriä, eli suunnilleen yhtä paljon Näsinneulan kanssa.

PS: Katsokaa Simpsonit-sarjan alkutunnus oikeiden ihmisten esittämänä!

3 vastausta artikkeliin “Varjoliitoa Tampereen ilmatilassa”

  1. Siellä ylhäällä oli varmasti todella kylmä. Montako kerrosta teillä oli vaatteita päällä?
    Hieno valokuva, minua huimasi.

  2. Asusteena oli Haglöfsin perussetti, eli kaksi kerrosta tavaraa alle ja kuoritakki päälle. Kädessä piti tosin olla kahdet hansikkaat, sillä muuten olisi sormet olleet _aika_ jäässä. Tuon kylmyyden voisi itse asiassa laskeakin

    Keli kylmee noin 6 astetta per kilometri ylöspäin, eli puolen kilsan korkeudessa pakkasta oli noin 10 astetta. Varjoliitimen vauhti on suunnilleen 10 metriä sekunnissa, joten ylhäällä oli pakkasta suunnilleen 23-25 astetta.

  3. Käväisin vilkaisemassa tuolla ja miltei piipahdin kyselemässä onko herra paikalla. Tyydyin kuitenkin ihmettelemään kiitorataa ja metkaa hinauskalustoa. Kivaa oli tuijotellakin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *