Sitä saa mitä tilaa

Metsäjätti UPM ilmoitti tänään irtisanovansa lähes 3.000 työntekijäänsä ja lopettavansa kokonaan Kuusankosken Voikkaan paperitehtaan ja Valkeakosken sellutehtaan. Nyt tuhannet paperimiehet marisevat, kun menee toimeentulo alta ja perheen tulevaisuus meni uuteen puntariin.

Tähän voisin sanoa vain, että ”Sitä saa mitä tilaa”. Valtaosa nyt irtisanottavista tilasi tämän kohtalon itselleen noin vuosi sitten, kun jo luksusliksaa nauttivat paperimiehet vaativat ennätyskalliilla lakolla itselleen lisää liksaa. Liksaa tuli lisää, mutta sen myötä myös kenkää. Syyttävä sormi lienee aiheellista osoittaa kohti peiliä.

Toinen tähän tilanteeseen varsin sopiva sananparsi voisi olla ”Ahneella on paskainen loppu”.

SDP:n puoluesihteeri Eero Heinäluoma peräänkuulutti torstain Aamulehdessä yritysten yhteiskuntavastuuta. Mielestäni tässä asiassa tulisi peräänkuuluttaa Paperiliiton ja sen jäsenistön vastuuta omasta tulevaisuudestaan.

UPM:n mukaan kyseiset tehtaan lopetetaan siksi, että ne tuottavat tappiota. Nyt Paperiliitto on ihmeissään, kun työntekijöitä irtisanotaan liiton omien toimien seurauksena. Pian paperiväki mene ehkä uudelleen lakkoon ja vaatii jokaiselle uudet avomersun ja lomaosakkeen Lapista…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *