Maailma nauraa Suomelle

Ensin Tanska julkaisee kiistellyt Muhammad-sarjakuvat, joista muslimimaat ottavat täysin aiheettomasti herneen nenäänsä. Sitten Suomen pääministeri Vanhanen menee pyytämään islamilaisilta mailta anteeksi kuvia, joihin Suomi ei liity millään tavalla. Lopulta myös poliisi alkaa tutkia ”erään sivuston” oikeutta julkaista kyseiset pilakuvat.

Suomi on nuollut aikanaaan Neuvostoliiton ahteria oikein urakalla, mutta minkä ihmeen takia Suomen pitää olla nytkin eturintamassa nöyristelemässä islamimaita ja aloittamassa muun muassa poliisitutkintaa aiheesta, joka kuuluu luonnollisena osana länsimaisen kulttuurin kulmakiveen, sananvapauteen. Edes kyseiset kuvat julkaissut tanskalainen lehti ei ole pyytänyt kuvia anteeksi – saati sitten jokin muu länsimainen valtio, sillä niiltä löytyykin selkärankaa seistä kantansa takana toisin kuin Vanhaselta.

Se, että Matti Vanhanen on saattanut Suomen naurunalaiseksi nöyristelyllään ei vielä riittänyt, vaan Suomen piti saada kunnia myös siitä, että ainoana maana meillä päätoimittaja sai potkut Muhammad-aiheisten kuvien julkaisusta. Vanhasen kanssa häpeäpaaluun sietäisi sitoa myös Kaltio -kulttuurilehden hallituksen puheenjohtaja Harri Kynnös. Kummankaan käytös ei sovi länsimaiseen yhteiskuntaan ja sen asettamiin arvoihin.

Kaltio -lehden julkaisema ja Ville Rannan piirtämä sarjakuva ei edes sisältänyt ”niitä” kohukuvia, vaan se oli tästä surkuhupaisasta tapahtumasarjasta piirretty täysin oma sarjakuvansa, jossa ei edes näytetty niitä paljon puhuttuja Muhammadin kasvoja. Sarjakuva löytyy tästä.

Eläköön Suomi, eläköön Matti Vanhanen, eläköön Harri Kynnös! Onneksi tänään tulee kultaa Torinosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *