Poppia televisiossa

Suomen televisiossa on jo vuosia ollut eräänlainen musta aukko pop-maailman kohdalla. HotHitin, Jyrkin ja 4Popin jälkeen ei musiikille ja viihteelle ole omistettu kovinkaan tasokkaita ohjelmia. Samalla myös kotimaisten musiikkivideoiden foorumit ovat olleet kovasti kiven alla.

Maikkarin Viihdeuutiset on paikannut tätä aukkoa mielestäni oikein mainiosti, sillä ohjelma on toteutettu tyylikkäästi ja aihevalinnat ovat ajankohtaisia ja monipuolisesti viihdemaailmaa luotaavia. Ville Toivosen tilalle tullut inserttitoimittaja Nicolas on onneksi jättänyt chattisekoilut taakseen ja siirtynyt suorittamaan sitä, missä on parhaimmillaan. Mies hoitaa pestinsä kentällä oikein mainiosti.

Ylen Kakkosen uusi Lista on puolestaan todella säälittävää katsottavaa, eikä myötähäpeältä voi säästyä, kun toimittaja ratsastaa alkujuonnossa konehevosella cowboy-asuun puettuna. Vielä alemmas vajottiin ensimmäisessä jaksossa, jossa toimittaja oli pukeutunut mäkihyppääjäksi ja haastatteli syystäkin kovin vaivautunutta Jasper Pääkköstä. Myös ohjelman visuaalinen ulkoasu on kakkosmaisesti kuin suoraan 80-luvun Hittimittarista.

Kovaan äänen lanseerattu Kakkosen uusi ”musiikkiohjelma” on jäänyt alusta saakka korniksi pelleilyksi, mutta osa haastatteluista hoidetaan onneksi mallikkaasti. Tyylilaji on oikea, jos kohderyhmä on 6-12 vuotiaat. Toisaalta olen ehkä jäävi kritisoimaan moista, koska itse sain HotHitin aikaan jonkin verran kritiikkiä ulkomaisille tähdille esittämistäni täysin musiikkimaailmaan liittymättömistä kysymyksistä. Homma ei kuitenkaan mennyt pelleilyksi, vaikka hyvän maun rajoja joskus kolkuteltiinkin.

HotHitissä oli ainakin tyyli kuosissa. Suuri osa jutuista tehtiin silloisella huipputekniikalla, chromalla, ja kamerat heiluivat ja kieppuivat siihen malliin, että Jyrki jatkoi pian pitkälti samalla linjalla.

Onneksi kaupalliset kanavat osaavat vielä tehdä tyylikästä pop-ohjelmaa. Tällä tarkoitan lähinnä Maikkaria, mutta pidän peukkuja myös Nelosen uudelle pop-lanseeraukselle Pop-Idolille, jossa nähdään mm. Tuomas ”Salkkari” Kytömäki. Toivottavasti ohjelman taustalla vaikuttaa myös yksi maan parhaista viihdemiehistä, Nelosen ohjelmaostajaksi siirtynyt Mikko Silvennoinen.

Suomalaisen pop-kulttuurin näkyminen televisiossa elää jälleen nousukautta. Nyt pitää vain toivoa, että trendi jatkuu ja saamme jatkossa nähdä lisää laadukasta poppia ruutujemme välityksellä. Over and out.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *