24-sarjan upeat tietokoneet

Suosikkisarjani 24 alkoi viimein tänään. Heti kolmannen tuotantokauden ensimmäisessä jaksosa osui silmään klassikkosettiä.
Nuori mies oli warettamassa tietokonella ja totesi “Lataan softaa Adobelta ja Microsoftilta”. Samalla ruutu vilisi vihreää tekstiä, kuten aina piraattisoftaa ladattaessa tietenkin… Pian ruutuun aukesi pop-up, jossa vilisi puolestaan punaista tekstiä tietokoneen piipittäessä kiivaasti – tietenkin.
Tuo alan mies päätteli muutamassa sekunnissa ruudulla ultranopeasti scrollaavasta tekstistä tyttöystävälleen “He levittävät matoa. Se ei ole valmis vielä.” Pari sekuntia ja satoja rivejä myöhemmin guru päätteli jälleen “Tämä voi kaataa kaikki maailman tietokoneet.”
En ole varsinainen koodauksen ammattilainen, mutta minusta ruudulla vihreänä ja punaisena vilisevä teksti on kovin 80-lukua. Jotain kuitenkin puuttui, sillä ohjaaja oli ilmeisesti unohtanut paneelin, jossa olisi kuulunut vilkkua kymmeniä vihreitä ledejä.
Kyseisestä sarjasta on pakko kommentoida, että ainakin ensimmäisen jakson perusteella tulossa on kovin kliseinen ja aiempia kausia kopioiva sarja. Voi olla, että suosikkisarjan status muuttuu “Ihan mukava katsoa, jos satun olemaan kotona” -osastolle.
WordPress 2.0 bugittaa
PS: WordPress 2.0 on vielä hiton buginen ainakin wysiwyg-osaston ja tekstin kappaleiden suhteen. Masiina lisäilee täysin turhia ja lukuisia ylimääräisiä divejä jokaiseen kappaleeseen. Ylimääräisiä tallennuksia ja tekstin fiksailuja joutuu tekemään altuiseen. Ainakaan 2.0 -versio ei ole vielä tarpeeksi toimiva, että sen voisi ottaa tehokäyttöön mm. Stara.fi -saitilla. Perusbloggaajalle WP2 varmasti pelittää tarpeeksi hyvin. Toivottavasti bugit saadaan pian korjattua.

4 vastausta artikkeliin “24-sarjan upeat tietokoneet”

  1. Olen huomannut samaa, hirveästi ei kannata editoida. Kappaleongelmaan kannattaa antaa shift+enteriä kappaleiden vaihdossa.

  2. Itselläni se WYSIWYG on toiminut suhteellisen hyvin, ei mitään turhia divejä. Kappalejako tapahtuu ihan puhtaasti enteriä painamalla, rivinsiirto shift+enter.

    Ensimmäiseksi tulee mieleen, että paineletko sitä align left-nappulaa. Se tekee samanlaisia divejä kuin sinun koodissa näkyy.

  3. En painele tuota align leftiä. Ensin koitin kirjoittaa normaalisti ja heittää enteriä. Toisella kerralla otin copy-pastena pätkän toisesta tekstistä. Pitänee tänään taas testailla.

  4. Seuraava entry tuntui käyttäytyvän normaalisti. En vielä keksinyt mitään syytä, miksi juuri tässä entryssä tulee noita divejä kilokaupalla tuonne koodin sekaan… Todella outoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *