Loistavaa phisihingiä

Tänään mailiin kolahti kolme kertaa ”Nordea Administrationin” phisihing-viesti, jolla yritettiin jymäyttää suomalaisia antamaan rosmoille pankkitunnuksensa. Toteutus oli NIIIN kehno, että mikäli ansaan joku menee, niin kyllä pitää olla jo maalaisjärjessä vikaa. Tässä hauska viesti:

Arvoisa Onlina-Banking jarjestelman kayttaja.

Tilien tarkistuksen yhteydessa pyydamme Teidat, vahvistamaan Teidan tilin tietoja ja kooditaulukkoja. Tarkistuksen yhteydessa pyydamme Teidat tayttamaan tilin tarkastuksen taulukon. Tassa taulukossa on tietojen kysely tilille paasya varten, tilin laji ja salasanantaulukon ja Payment Confirmation Codes-taulukon tiedot.

Pyydamme tayttamaan tietoja huolellisesti, koska virhe jopa yhdessa kentassa voisi aiheuttaa tilin lukitusta, tilin avaamisen ja kayton seikkojen selvittamista. Lomakkeessa annetaan ohjeita kenttien tayttamiseksi.

http://—poistettu—

HUOM! Tama tarkistus suoritetaan ainoastaan asiakkaidemme turvallisuude! n tason turvaamiseksi.

Toivoen ymmartamykseen ja kannatukseen Teidan puolelta.
Kunnioittaen,
Hallinto

Ei mene hyvin ulkolaisilla rosmoilla…

Yksi vastaus artikkeliin “Loistavaa phisihingiä”

  1. Urli ei toimi. Pitää käydä Nordeassa huomenna tarkistamassa tilin tilanne, toivottavasti rosmot eivät pääse rahoihin käsiksi sillä aikaa :/

    Olisiko tässä paikka tienata jokunen kolikko siirtämällä omalta tililtä rahaa ’jonnekin’ käyttäen ugandalaista proxyä. Pankki ehkä korvaisi valtavat menetykset, vai? Jos ei parempaa paikkaa niin siirtää omalle tilille, ei ehkä ihan darwin awardin arvoinen stuntti, mutta hullu maailma/oddly enough -ura saattaisi aueta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *