Kanavat matkapuhelimeen

Nokia julkaisi eilen uuden Kanavat -palvelunsa. S60-sarjan puhelimissa toimiva softa on helppo ja nopea asentaa puhelimeen. Tämän jälkeen käyttöönotto on vieläkin helpompaa, mikäli mahdollista.

Kanavat tarjoavat alkuvaiheessa mm. Hesarin, Kauppalehden, Markkinointi & Mainonnan, Ylen ja Maikkarin sisältöä. Käyttöliittymä oli erittäin käyttäjäystävällinen ja selkeä. Varsinkin sen graafinen toteutus oli parasta mitä matkapuhelimissa on tähän mennessä nähty.

Suosittelen Kanavia kaikille S60 puhelimen omistajille. Nyt odotellaan vaan S80 versiota, jotta samat systeemit toimisivat myös Comukassa. Jo nyt saitilta löytyy screenshot S80-sarjan versiosta.

2 vastausta artikkeliin “Kanavat matkapuhelimeen”

  1. Tuli kokeiltua ja hienohan tuo on, erityisesti fonttien antialiasointi oli mainio yksityiskohta. Mutta.. Se hienous tuli aika kalliiksi ts siirtomäärät ovat aivan uskomattomia. Ensiksi ~260kb pelkät ikonit aka medialista, sitten reilut 300kb hesarin uutiset ja saman verran lisää maikkarin tv-ohjelmien tarkistamiseksi. No ei se 6eur paljoa ole, saihan kaupan päälle mm maikkarin mainoksia hyvän nipun, mutta päivittäin käytettynä ei ehkä niin mukava. Saatika jos palveluja alkaa enemmänkin ilmestymään.

    Tietenkään mitään ilmoitusta ei annettu että tämä sitten maksaa melkoisesti vrt operan selaimen varoittelut jo parin kymmenen kilon latauksista 😉

    Nokialla ilmeisesti päätetty että www = parin megan flash per sivu ja seuraavaksi puhelimet.

    Mutta WLAN:ia odotellessa, palaillaan sitten.

  2. Erittäin hyvä pointti, sillä nuo siirtomäärät ovat tosiaan aika isoja. En tullut ajatelleeksi asian kustannuspuolta, kun itselläni ja lähes kaikilla ystävilläni on käytössä rajaton (tai 100 megan) gprs-tiedonsiirto, jolloin mm. Kanavien käyttö ei tuo lainkaan lisäkuluja.

    Elisalla ja DNA:lla 100 megan siirtomäärä taitaa olla parinkymmenen euron luokkaa kuussa. Saunalahdella muistaakseni kympin. Tämän jälkeen voi sit pitää vaikkapa Messengeriä kännykässä auki 24/7. En kuitenkaaan suosittele DNA:n gprs-yhteyttä, sillä yhteys ei toimi lähellekään kilpailijoidensa veroisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *