Blogit Lehtolan hilseen yllä

Jyrki Lehtola on mielestäni Suomen paras kolumnisti. Hänen kirjoituksensa ovat usein nasevia parodioita arkipäivän asioista. Hyväkään kolumnisti ei aina osu nappiin, ja viime aikoina Lehtolan kirjoituksista onkin paistanut läpi epätoivo teknologian maailmassa, johon kolumnisti on ajautunut ilmeisen haluttomasti. Blogistanin väki on saanut kuraa niskaansa.

Perinteisestihän ihminen pelkää asioita, joista hän ei ymmärrä. Ehkä blogit menevät jo jo Lehtolan käsityskyvyn yli, joten ainoa keino on sivaltaa blogeja aina kun siihen tulee mahdollisuus. Ehkä Lehtolaa kismittää se, ettei hän vielä puoli vuotta sitten tiennyt mikä blogi on, joten hän haluaa nyt painaa koko ilmiön ja sitä kautta kansalaisjournalismin kasvun villaisella. Tai ehkä hän onkin normaalia kaukonäköisempi ja näkee blogimaailman kasvun uhkana omalle uralleen. Nyt kun kuka tahansa voi olla kolumnisti.

Lehtola kuvailee ”blogi-miestä” sosiaalisesti kyvyttömäksi nörtiksi, joka pääsee pätemään vain tietoverkoissa. Voisiko kolumnisti olla sosiaalisesti niin kyvytön, että hän pääsisi pätemään lähinnä vain kolumneissaan suoltaen pahaa oloaan syyttömän blogikansan niskaan?

Oli kuinka oli, kansa on valinnut puolensa Lehtolan kampanjasta huolimatta. Taannoinen SonyBMG:n kopiosuojauksesta syntynyt skandaali tuli ilmi nimenomaan blogien kautta. Myös uudesta tekijänoikeuslaista syntyi kansalaiskeskustelu juuri blogeissa, kun valtamediat puolestaan liittyivät keskusteluun vasta sen ollessa jo kuumimmillaan. Ilman blogeja koko kansalaiskeskustelu ja vaikuttaminen olisi ollut täysin eri luokkaa.

Poliittinen Suomi valmistautuu parhaillaan presidentinvaaleihin. Iltalehdessä vaaditaan, että istuva presidentti Tarja Halonen avaa arkensa blogissa, sillä muut ehdokkaat ovat jo liittyneet bloggaajien joukkoon – Blogistaniin. Ehkä presidentti ei halua olla Lehtolan kuvailun mukainen sosiaalisesti kyvytön nörtti, joita Matti Vanhanen ja Sauli Niinistö Lehtolan mukaan jo ovat. Choose your side.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *