Leiska-apinointia

Huomasin tänään mielenkiintoisen uudistuksen Findancen saitilla. Verkkojulkaisun ylläpitäjä oli uudistanut palvelunsa leiskaa, mikä on sinänsä hienoa. Hienoa ei ollut kuitenkaan se tyyli, miten ulkoasua oli uudistettu.

Ymmärrän kyllä sen, että saitista on mukava tehdä _hieman_ saman tyylinen kuin kilpailijalla, mutta nyt kyseinen verkkosivusto on mennyt aika pitkälle. Esimerkiksi mainosten paikat, värimaailma ja yleinen tunnelma ovat erittäin samankaltaisia. Lisäksi mainostajat ovat useimmiten samoja. En olisi uskonut tällaista näkeväni.

Vertaile Stara.fi ja Findance.comin leiskoja tästä.

Pitänee tarkastaa lähipäivinä juristilta raja, jolloin leiskaa koskee tekijänoikeudellinen suoja. Varsinkin kun nyt kyse on lain mukaan ”samankaltaisista ja toisiinsa sekoitettavissa olevista palveluista”.

Päivitys:

Yhteydenottoni jälkeen jotain muutoksia saitilla on tehty, joten yllä oleva viesti ei välttämättä ole enää aiheellinen. Oheisesta kuvasta kuitenkin voi huomata, kuinka paljon yhdennäköisyyttä julkaisuilla oli. Huomioitakoon, että kohderyhmä on osin sama.

Yksi vastaus artikkeliin “Leiska-apinointia”

  1. Näin on. Varmasti kymmenillätuhansilla, ellei jopa sadoillatuhansilla, saiteilla on samankaltaisia ominaisuuksia. Mutta kun ne kaikki laitetaan yhteen ja varsinkin saitilla, jolla on samankaltainen sisältö ja joka kisaa osittain samoista lukijoista, on kyse erittäin arveluttavasta toiminnasta.

    Jokainen pystyy tekemään omat johtopäätöksensä oheisesta kuvasta. Esimerkiksi Mesta.net ja Posse.fi käyttävät luonnollisesti myös ao. elementtejä, mutta kukaan tuskin sekoittaa silti niitä Stara.fi -sivustoon.

    Nyt homma on jo kunnossa, sillä kyseinen saitti on muuttanut ulkoasuaan ja värimaailmaansa niin, ettei sekaantumisvaaraa mielestäni ennää ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *