Karpela edusti Suomea piraattilaukku olalla

Äskettäin piratismia kitkemään tarkoitetun uuden tekijänoikeuslain väkisin läpi ajanut ex-missi, kulttuuriministeriksi jostain syystä noussut Tanja Karpela, on itse jäänyt kiinni piraattituotteen käytöstä – vieläpä Suomea edustaessaan.

Torstain Iltalehden mukaan piratismia vastustava ministeri edusti näyttävästi kotimaataan Sloveniassa kantamalla olallaan piraattiversiota Pradan käsilaukusta. Hänet ikuistettiin väärennetty tuote mukanaan myös lukuisiin lehtikuviin.

Voin vain arvailla, millaista ”piratismia” Karpela todella vastustaa esiintyessään julkisesti piraattituotteen kanssa, ja millaista kuvaa väärennöksen näkyminen suomalaisen ministerin olalla antaa Suomesta. Todella törkeää käytöstä ministeriltä, jonka pitäisi olla nuhteeton ja arvostettu kansalainen. Lieneeköhän Tanjan Nokia sittenkään Nokia? Entä Tanjan levyhylly? Löytyykö lisää piraatteja?

Kulttuuriministerillemme pitäisi ehkä kertoa, että Mustamäen torilta (tai Italiasta) halvalla ostetut tuotteet eivät sittenkään taida olla ihan aitoja. Ehkä hän haluaakin kitkeä pelkästään äänitteiden piratismia, mutta piraatttilaukut ovat ok niin kauan kuin ne sopivat hänen ulkoasuunsa. Asiaa pitäisi ehkä kysyä suoraan ministeriltä, mutta vastausta tuskin saisi, sillä eihän Tanja itsekään tunnu tietävän mitä uusi laki todellisuudessa tarkoittaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *