Katastrofi oikeassa paikassa?

Yhdysvaltain eteläosassa tällä viikolla koettu luonnonkatastrofi tuli oikeaan paikkaan, mikäli katsotaan maailmanlaajuista kuvaa. Tämä siis kärjistetysti, sillä eihän katastrofi koskaan osu oikeasti oikeaan paikkaan.

Yhdysvallat on maailman suurin ilmakehän saastuttaja ja sitä kautta entistä tuhoisempien luonnonmullistusten suurin aiheuttaja planeetallamme. Siitä huolimatta Yhdysvallat ei ole vieläkään ratifioinut mm. Kioton ilmastosopimusta tai muutenkaan tunnustanut maansa saasteiden yhteyttä ilmakehän lämpenemiseen ja niiden kautta luonnonmullistusten lisääntymiseen.

Tähän saakka tämänkaltaisista katastrofeista ovat joutuneet kärsimään lähinnä köyhät – siis jenkeille kovin kaukaiset ja turhat – maat. Esimerkiksi Bangladeshin jättitulvat eivät ole paljoa Bushin hallitusta kiinnostaneet, joten nyt katastrofi tuli oikeaan paikkaan kuin tilauksesta.

Ehkä Bush hallintoineen vihdoin tunnustaa johtavansa maailman suurinta saastuttajaa ja ryhtyy jopa toimeen tilanteen parantamiseksi, vaikkakin se taitaakin olla jo myöhäistä.

Sitä saa mitä tilaa. Joskus korkojen kera.

2 vastausta artikkeliin “Katastrofi oikeassa paikassa?”

  1. Kioton sopimus on kylla jo susi syntyessaan, vaikka silla onkin ”hyva ajatus” takanaan. Sopimuksesta karsivat Suomen kaltaiset vastuulliset maat, jotka ovat pitaneet saasteensa kurissa jo vuosia/vuosikymmenia. Sopimuksen voittajia ovat sen sijaan entiset blokkimaat ja itainen naapurimme, joissa on ajettu alas raskasta teollisuutta suuren romahduksen jalkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *