Vaasalaisetko homeperseitä?

Klamydia-yhtye laulaa Vaasalaiset on homeperseitä -hittiviisussaan seuraavasti: Kun Vaasaan jotain järjestää, niin tulee varmasti pettymään. Ei sinne ketään tuu, himassa ne vain istuu. Vaasalaiset on homeperseitä

Itse olen entisenä vaasalaisena bilejärjestäjänä todennut myös saman ikävän tosiasian. Vaasalaisia on tosiaan vaikea saada ulos kotoaan.

Kävin eilen pikavisiitillä tuossa Suomen aurinkoisimmassa kaupungissa ja ihmettelin jälleen kyseistä biisiä sivuavaa seikkaa. Kävellessäni muutaman korttelin matkan torin liepeille jouduin ihmettelemään kaupungin autiutta. Kadut olivat täysin autiot, vaikka oli perjantain alkuilta. Tunnelma oli kuin ydinlaskeumaa odotellessa. Vain pölypallot puuttuivat katukuvasta. Sääli ettei ollut kameraa mukana.

Muissa kaupungeissa kaduilla liikkuu normaalisti autoja ja ihmisiä kauppareissuillaan tai muuten vain ulkoilemassa. Ilmeisesti vaasalaiset viihtyvät muita paremmin kotioloissa, mistä se sitten kertookaan. Ihme homma kuitenkin. Illalla baarissa meno oli kyllä ihan normaalia.

5 vastausta artikkeliin “Vaasalaisetko homeperseitä?”

  1. Taisit ulkoilla perjantaina kesällä Vaasassa. Silloin suurin osa lähtee mökeilleen ympäri saaristoa.

  2. Ulkoilin viime perjantaina, kun mökkeilyn pääkausi oli jo ohi, eli viikko ennen saarikauden päättäjäisiä, jotka on ensi viikonloppuna.

  3. Ainakin minun mökkinä lähistöllä on kaikki mökit täynnä syyskuun lopulle asti… huvilakauden päättäjäiset ovat kuukauden verran liian aikaisin.

    Sitäpaitsi Vaasan uusi keskusta on mokattu täysin, se on kolkko, kivinen ja metallinen ja autolla sinne pääsee vain ajamalla kellariin torin alle, joka maksaa minimissään euron per kerta, vaikka sitten haluaisit hakea vain tötterön torilta. Paljon helpompi on ajaa Prismaan tai Cittariin, missä pääsee oven vieraan parkkiin ja kaikkea löytyy mitä keskustastakin.

  4. Olen samaa mieltä Vaasan keskustan kolkkoudesta, mutta minusta mökkikausi loppuu kyllä tänä viikonloppuna, kun syksykin alkaa virallisesti. 31-vuotta Vaasan saaristossa henganneena olen huomannut, että kyllä aktiivimökkeily loppuu käytännössä tähän viikonloppuun. Osaa mökeistä toki asutetaan mm. viikonloppuisin läpi vuoden.

    Tällä hetkellä saarikauden päättäjäiset on jo menossa ja ulkona myrskyää epävaasalaiseen tapaan. Etelätuulta ainakin 15m/s ja rankkasadetta. Huomenna luvassa on pommeja, raketteja, keittoa, saunaa ja grillaamista. Perussettiä siis. Terveiset vaan saariston humusta…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *