Varjoliitoa kesäsäässä

varjoliito jocka jämi jämijärvi
Kulunut viikonloppu oli paras mahdollinen kesäviikonloppu. Säiden herra suosi kyllä kunnolla, joten keli oli mitä parhain myös varjoliito -nimisen lajin harrastamiseen. Eilen lauantaina oltiin aamusta iltaan Jämillä harrastamassa ilmailulajien kuningasta, varjoliitoa. Lämpöä riitti reilusti yli 20 astetta ja tuulta oli pari metriä sekunnissa. Tuulta olisi tosin voinut olla hieman enemmän ja muhkeista pilvistä huolimatta termiikkejä ei ollut tarpeeksi ainakaan kentän liepeillä, mutta se ei fiilistä häirinnyt.

Sama meisinki jatkui tänään sunnuntaina. Tosin tuulta oli jälleen hieman liian vähän, koska termiset puuskat toivat mukanaan myös vaarallista myötätuulta parhaaseen lentoaikaan iltapäivällä. Lähtö olisi voinut muodostua liian vaaralliseksi puuskien takia, joten tänään lentoja tuli vain kaksi. Eilisen seitsemän lentoa kuitenkin nostivat viikonlopun saldon mukavasti yhdeksään, mikä taitaa olla ennätykseni yhdelle viikonlopulle.

Leikin eilen McGyveriä ja teippasin jeesusteipillä videokameran kypärääni kiinni, joten sain kolme lyhyttä lentoa alusta lähtien videolle pilotin perpektiivistä. Pitääkin heittää jokin niistä nettiin zoomailtavaksi. Mukana on siis koko lento lähdöstä ja hinauksesta aina laskuun saakka. Elina pääsi myös ilmojen teille, kun Janne kävi lentämässä trikellä melkein tunnin pituisen setin Jämin ympäristössä.

Lähes täydellisen viikonlopun kruunasi saunominen mökillä. Jämin lentokentän pölyt pois pinnasta ja takaisin Tampereelle. Nyt väsyttää oikein kunnolla. Ulkoilma tekee todella hyvää.

Tsekkaa viikonlopun koko kuvasaldo. Video tulossa myöhemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *