Miksi pohjia juodaan?

Vaasan reissulla tuli useampaankin otteeseen puheeksi oluen nykyinen hinta ravintoloissa. Suurimmassa osassa se on mielestäni ihan siedettävällä tasolla, mutta koimme frendien kanssa todellisen yllätyksen, kun eräs ketjuravintola oli nostanut oluen hintaa samalla kun alkoholivero laski…

Sitten vielä ihmetellään, että miksi asiakkaat tulevat aiempaa myöhemmin ravintolaan ja juovat siellä aiempaa vähemmän. No, syytä ei tarvitse etsiä hinnastoa kauempaa… 6,20 euroa kuuden desin keitosta ylittää jo monen kipukynnyksen selvästi. Jopa Levillä saa sesonkiaikaan halvempaa keittoa kuin ao. ravintolassa.

Jos yksi 6 desin keitto maksaa 6,20 euroa, tulee litrahinnaksi 10,33 euroa. Kaupasta ostetulla viiden euron 6-packilla litrahinnaksi tulee pantit poislukien 2,22 euroa. Litrahinnassa on siis eroa vaivaiset 8,10 euroa! No eihän se ole kuin rapiat 48 markkaa litralta

Kun samaan aikaan läheisestä ravintolasta saa arki-iltaisin 4 desin tuopin kahdella eurolla, niin ei liene ihme, että jälkimmäisessä paikassa kauppa käy. Ihmiset ovat nykyisin kaikesta eurohössötyksestä huolimatta hintatietoisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *